ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ο Ολυμπιακός «αφόπλισε» τον ΠΑΟΚ και επικράτησε με 1-0 στο ντέρμπι του «Γ.Καραϊσκάκης» (φωτό, βίντεο)

Ο Ολυμπιακός «αφόπλισε» τον ΠΑΟΚ και επικράτησε με 1-0 στο ντέρμπι του «Γ.Καραϊσκάκης» (φωτό, βίντεο)

Μεγάλος νικητής ο Ολυμπιακός με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του Γ.Καραϊσκάκης για την 8η αγωνιστική της Α’ Εθνικής.

Το «ροντέο» στη μάχη του τίτλου συνεχίζεται! Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ένχελς υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του ήττα (1-0 στο Καραϊσκάκη) και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Λύγισε τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πήραν με σκορ 1-0 το ντέρμπι, υποχρέωσαν τον δικέφαλο του Βορρά στην πρώτη του ήττα και τον πλησίασαν στο -1.

Χρυσός σκόρερ στο ματς για την ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν ο Μπιορν Ένχελς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων κι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Θα μπορούσε να είχε σώσει τον βαθμό στο τέλος ο «δικέφαλος του Βορρά», καθώς στρίμωξε για τα καλά τους Πειραιώτες όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια.

Το Ματς.

Στο πρώτο ημίχρονο…

Πιο ορεξάτος ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 20 λέπτο και κατάφερε να δημιουργήσει 3-4 ευκαιρίες μπροστά από τα δοκάρια του Προττό.

Η πρώτη φάση… Ωραία κάθετη του Βιεϊρίνια στον Ελ Καντουρί, που μπήκε μόνος στην περιοχή, όμως το παράλληλο γύρισμα που έκανε ήταν πολύ δυνατό και δεν πρόλαβε να μπει στη φάση ο Πρίγιοβιτς.

Η δεύτερη…Γύρισμα του Μάτος στο ύψος του πέναλτι για τον Πρίγιοβιτς, ο Ένχελς μπήκε στη φάση κι έδιωξε. Νωρίτερα, στην προηγούμενη φάση ο Μαουρίσιο χρησιμοποίησε το χέρι του σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Σισέ.

Η τρίτη..Γύρισμα του Ελ Καντουρί από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς πιάνει σουτ στην κίνηση αλλά στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Η τέταρτη…Ωραία κυκλοφορία της μπάλας ανάμεσα σε Ελ Καντουρί και Λέοβατς με τον δεύτερο να σπάει στον Μακ, που δεν έκανε καλή πρώτη επαφή και το σουτ του κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Προτό.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ολυμπιακός από το 28′ λεπτό και μετά με ανεπάλληλες ευκαιρίες….

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε με τον Ένχελς να παίρνει την πρώτη κεφαλιά στην περιοχή, ο Σισέ τελειώνει τη φάση με σουτ από το ύψος του πέναλτι, το οποίος έφυγε πάνω από τα δοκάρια

Στην συνέχεια η δεύτερη φάση προήλθε από τον Οφόε που έσπασε στον Ανδρούτσο, ο οποίος δεν έκανε καλή σέντρα και ο κίνδυνος για την άμυνα του ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε.

Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό αυτήν την φορά με τον Κούτρη στο 36ο λεπτό που πήρε την μπάλα στην περιοχή όμως, ο Μακ πρόλαβε και του την τσίμπησε πριν τη γυρίσει στη μικρή περιοχή. Από κανονική θέση ξεκίνησε την προσπάθειά του.

Στο 38ο λεπτό ο Πάρντο σέντραρε,και ο Ανδρούτσος έκανε την προβολή αλλά δεν βρήκε την μπάλα, η οποία κατέληξε στα χέρια του Ρέι.

Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλα δεν κατάφερε να προηγηθεί…Τελευταία ευκαρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μαουρίσιο στο 45′ με το σουτ του να περνάει εκτός.

Δεύτερο ημίχρονο…

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στις αρχές του δεύτερου μέρους με τον Ένχελς μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Η αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ στην φάση ήταν τραγική .

Υπήρξε μάλιστα μικρή διακοπή του παιχνίδιού μετά το γκολ.

Λιγοστές φάσεις μετά το γκολ του Ολυμπιακού με νεύρα και διαμαρτυρίες με την επόμενη καλή ευκαιρία να έρχεται στο 71 λεπτό από κεφαλιά του Μάτος από κεφαλιά-πάσα του Σαμπράνο!

Έπεσε αρκετά ο ρυθμός του παιχνίδιου… Δε γίνονται φάσεις κάτω από τις δύο εστίες 10 λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90.

Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στην προσπάθεια για ισοφάριση .Το γέμισμα του Μπίσεσβαρ και προ του Σάκχοφ, διώχνει όπως όπως ο Κούτρης και συμπλήρωσε ο Προτό που απομάκρυνε στο 84′.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 89’… Σέντρα του Σακχόφ, κεφαλιά-πάσα του Πρίγιοβιτς στον Μάτος που ήταν σχεδόν πάνω στη γραμμή και πήρε το κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά με μια εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ στο 92ο λεπτό, η μπάλα κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα εκτός από την κεφαλιά του Κάμπος.

Δεν τα κατάφερε όμως και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τους τρεις βαθμούς.

Καθυστέρησε η σέντρα του αγώνα από τα καπνογόνα που άναψαν στο πέταλο του Ολυμπιακού.

Δείτε σε βίντεο τα καπνογόνα λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Δείτε το γκολ του Ένχελς

Οι συνθέσεις.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Πάρντο, Ανσαριφάρντ

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Μακ, Βιεϊρίνια , Πρίγιοβιτς

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.