ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλή: Κατατέθηκε νέα τροπολογία για πλαφόν στα τεστ κορωνοϊού

Βουλή: Κατατέθηκε νέα τροπολογία για πλαφόν στα τεστ κορωνοϊού

Σήμερα στην Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία που δίνει στο υπουργείο Ανάπτυξης την δυνατότητα για να ορίσει τις τελικές τιμές χρέωσης των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Το πλαφόν στα τεστ κορωνοϊού, τόσο στο μοριακό PCR όσο και στο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, γνωστό ως rapid test, είχε ανακοινωθεί ήδη από τις 27 Νοεμβρίου από τον γενικό γραμματέας Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Με την τροπολογία, όπως είχε αναφέρει ο αρμόδιος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση στοχεύει στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών και διαμηνύοντας μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με την τροπολογία, λόγω συνέχισης της πανδημίας και με στόχο «την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας» προστίθενται τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στις κατηγορίες αγαθών ή υπηρεσιών υγείας επί των οποίων ισχύει (μέχρι 28/2/2021) απαγόρευση συνομολόγησης ή λήψης περιουσιακών ωφελημάτων, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία παροχής, τόσο ώστε το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο του αντίστοιχου περιθωρίου προ της 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Ανάπτυξης, ώστε να καθορίζει με απόφασή του ανώτατη τιμή πώλησης των εν λόγω υπηρεσιών και αγαθών προς τους καταναλωτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως έχει ανακοινωθεί, ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ PCR ορίζονται τα 40 ευρώ και για το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, τα γνωστά rapid tests ορίζονται τα 10 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.