ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το τηλεσκόπιο James Webb κατάγραψε τον πλανήτη Δία – Εντυπωσιακές εικόνες από τους δορυφόρους

Το τηλεσκόπιο λειτούργησε άψογα στις πρώτες του δοκιμές

Το τηλεσκόπιο James Webb κατάγραψε τον πλανήτη Δία – Εντυπωσιακές εικόνες από τους δορυφόρους

Μετά τις πρώτες εικόνες από το Διάστημα που εντυπωσίασαν τους επιστήμονες και το κοινό, η NASA κατά την δοκιμαστική φάση λειτουργίας του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb αποφάσισε να εξακριβώσει την επιχειρησιακή του λειτουργία και στο ηλιακό μας σύστημα ξεκινώντας από τον πλανήτη Δία.

Την Πέμπτη έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τον Δία και τους δορυφόρους του.

Πρόκειται για υλικό που καταγράφηκε σε φάση δοκιμών των ευαίσθητων μηχανημάτων του διαστημικού τηλεσκοπίου.

Τι πιστεύετε ότι σηματοδοτούν για τους θεσμούς της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης η βάπτιση των gay στην Βουλιαγμένη και η αποφυλάκιση Λιγνάδη;

  • Εκσυγχρονισμό (4%, 654 Votes)
  • Ντροπή (18%, 3.060 Votes)
  • Αναβάθμιση (1%, 249 Votes)
  • Εξευτελισμό (76%, 12.875 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.838

Loading ... Loading ...

Οι επιστήμονες ήθελαν να διαπιστώσουν αν το τηλεσκόπιο μπορεί να παρατηρεί σώματα που κινούνται πολύ γρήγορα στο οπτικό του πεδίο – και όπως φαίνεται τα κατάφερε πολύ καλά.

Επειδή το James Webb μπορεί να παρακολουθεί ένα εξαιρετικά μικρό τμήμα του ουρανού κάθε φορά, κοντινά σώματα, όπως ο Δίας, φαίνονται να διασχίζουν πολύ γρήγορα από το σημείο όπου εστιάζει το τηλεσκόπιο. Οι δοκιμές έδειξαν ότι James Webb ανταποκρίνεται και σε αυτή την δοκιμασία.

Οι εικόνες είναι σε διάφορα μήκη του υπέρυθρου φωτός και δείχνουν ποια σημεία του Δία είναι πιο θερμά από άλλα.

jupiter_hi_res_atmo-1
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δίας και, αριστερά, η Ευρώπη, ένας από τους πιο μεγάλους δορυφόρους του. Το σημάδι στο κέντρο και δεξιά του πλανήτη είναι η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα, μια καταιγίδα που μαίνεται για… αιώνες.

jupiter_hi_res_rings-1
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.