Τούρκος σεφ έστειλε ένα κομμάτι κεμπάπ στο διάστημα για να τιμήσει τον τον Γιούρι Γκαγκάριν (βίντεο)

Ο σεφ από τα Άδανα οργάνωσε ολόκληρη επιχείρηση για να στείλει στη στρατόσφαιρα ένα κομμάτι κεμπάπ

Τούρκος σεφ έστειλε ένα κομμάτι κεμπάπ στο διάστημα για να τιμήσει τον τον Γιούρι Γκαγκάριν (βίντεο)

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να τιμήσει την 61η επέτειο της πρώτης αποστολής ανθρώπου στο Διάστημα, του Ρώσου κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν στις 12 Απριλίου του 1961, βρήκε ένας Τούρκος σεφ.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε, σε μια «ειδική αποστολή», που συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, να στείλει στη στρατόσφαιρα… ένα κομμάτι κεμπάπ, το οποίο απογειώθηυκε από την περιοχή των Αδάνων.

Για να πετύχει τον σκοπό του, ο Γιασάρ Αϊντίν χρησιμοποίησε ένα μετεωρολογικό μπαλόνι για να «εκτοξεύσει» το κεμπάπ στη στρατόσφαιρα, το οποίο επέστρεψε στη γη τρεις ώρες αργότερα, αφού έφτασε σε ύψος 35 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

«Αφού το κράτησαν για μια συγκεκριμένη ώρα στο διάστημα, οι εξωγήινοι έστειλαν το κεμπάπ πίσω… μάλλον τους φάνηκε πικάντικο», αστειεύτηκε ο Αϊντίν και πρόσθεσε «θα στείλω ένα πιάτο με λιγότερο πιπέρι την επόμενη φορά».

Η εκτόξευση συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Πτήσης στο Διάστημα και πραγματοποιήθηκε, ενώ εκατομμύρια μουσουλμάνοι στην Τουρκία ετοιμάζονταν να «σπάσουν» τη νηστεία του Ραμαζανιού.

Η ομάδα που «οργάνωσε» την αποστολή του κεμπάπ στο διάστημα, τοποθέτησε μια κάμερα και μια συσκευή παρακολούθησης στο μπαλόνι, ενώ έβαλε το κεμπάπ σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα κουτί από φελιζόλ.

Λίγη ώρα αργότερα, έπεσε στη θάλασσα στην επαρχία Χατάι, περίπου 121 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο εκτόξευσης.

Απτόητος από την αποτυχία της διαστημικής αποστολής του, ο Τούρκος σεφ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να επιχειρήσει ξανά το κόλπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.