ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Νέα περιπολικά σκάφη ανοικτής θαλάσσης για τον Καναδά

Νέα περιπολικά σκάφη ανοικτής θαλάσσης για τον Καναδά

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της καναδικής κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών κλάσης Halifax, o Καναδός πρωθυπουργός Stephen Harper, επανήλθε με μία δεύτερη, εξίσου σημαντική για την ναυπηγική βιομηχανία του Καναδά.

Το ναυτικό της χώρας θα αποκτήσει οκτώ νέα περιπολικά σκάφη ανοικτής θαλάσσης, κλάσης 5, τα οποία θα είναι ειδικά εξοπλισμένα για τη διενέργεια αποστολών στον αρκτικό κύκλο. Τα νέα σκάφη, η πλήρης ονομασία των οποίων είναι Polar Class 5 Arctic Offshore Patrol Ships, θα αξιοποιηθούν με την ένταξή τους σε υπηρεσία στο Ναυτικό του Καναδά, για τη διεξαγωγή αποστολών επιτήρησης και περιπολίας μακράς ακτίνας στον βόρειο αρκτικό κύκλο και θα είναι από τα πιο βαριά οπλισμένα περιπολικά σκάφη στον κόσμο. Η καρίνα τους θα ενισχυμένη με ειδικά πλαίσια ατσαλιού προκειμένου να μπορούν να επιχειρούν με ασφάλεια σε περιοχές όπου το πάχος του πάγου φτάνει ακόμη και το ένα μέτρο. Επίσης, και τα οκτώ σκάφη θα διαθέτουν ελικοδρόμιο και υπόστεγο φύλαξης ελικοπτέρου. Το κόστος του προγράμματος σχεδίασης και ναυπήγησης των οκτώ νέων περιπολικών ανοικτής θαλάσσης του Καναδά, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά, ενώ το κόστος της υποστήριξής τους, με δεδομένο το ότι θα παραμείνουν σε υπηρεσία για χρονικό διάστημα 25 τουλάχιστον ετών, υπολογίζεται σε 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.