ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Βουλγαρία: Ορκίστηκε ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ για την δεύτερη θητεία του

Βουλγαρία: Ορκίστηκε ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ για την δεύτερη θητεία του

Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ και η αντιπρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα ορκίστηκαν σήμερα για τη δεύτερη θητεία τους ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης σε επίσημη τελετή.

Η ορκωμοσία έγινε από τον αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Κρίστιαν Βιγκένιν, αφού ανέγνωσε την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, με την οποία οι Ράντεφ και η Γιότοβα ανακηρύχθηκαν εκλεγμένοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι της Δημοκρατίας. Ο όρκος ανέφερε: «Ορκίζομαι στο όνομα της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας και θα καθοδηγούμαι σε όλες τις ενέργειές μου από τα συμφέροντα του λαού. Ορκίζομαι σε αυτό».

Έχοντας κερδίσει τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 14 Νοεμβρίου 2021, ο Ράντεφ και η Γιότοβα θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις 22 Ιανουαρίου 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ, υπουργοί της κυβέρνησης, δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου, μέλη του διπλωματικού σώματος, των θρησκευτικών δογμάτων, κρατικών θεσμών, ο πρώην πρόεδρος (1997-2020) Πέταρ Στογιάνοφ και πρώην πρόεδροι της Εθνοσυνέλευσης. Ο Βούλγαρος Πατριάρχης Νεόφυτος τέλεσε επίσημη προσευχή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι για την επικείμενη ανάληψη των καθηκόντων του Ράντεφ και της Γιότοβα για δεύτερη θητεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.