ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καναδάς: Σχέδιο για αυστηρότερα μέτρα από τον Τ.Τρίντο – Υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Καναδάς: Σχέδιο για αυστηρότερα μέτρα από τον Τ.Τρίντο – Υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό γνωστοποίησε ότι το σενάριο για επιβολής υποχρεωτικής καραντίνας στα ξενοδοχεία κατά την άφιξή ταξιδιωτών στην χώρα ίσως εφαρμοστεί.

«Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε», δήλωσε ο ίδιος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ερωτηθείς εάν σκέφτεται να επιβάλει μια τέτοιου είδους καραντίνα, όπως υπονόησε ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκόλ.

«Δεν είναι η εποχή να σχεδιάζουμε ταξίδια στο εξωτερικό, ιδίως μη απαραίτητα ταξίδια ή διακοπές, διότι θα μπορούσαμε να επιβάλουμε αναπάντεχα νέα μέτρα, που θα μπορούσαν να καταστήσουν πολύ δυσκολότερη την επιστροφή στον Καναδά», προειδοποίησε ο Τριντό.

Τα νέα μέτρα θα στοχεύουν στο να αποθαρρύνουν τους Καναδούς να ταξιδεύουν, αλλά επίσης να τους προστατεύουν, ιδίως έναντι των νέων στελεχών του κορονοϊού, που είναι πιο μεταδοτικά, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Τα μέτρα που ο Καναδάς εφαρμόζει για τα ταξίδια και τα σύνορα είναι από τα αυστηρότερα στον κόσμο», διαβεβαίωσε ο Τζάστιν Τριντό.

Από τον περασμένο Μάρτιο, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στον Καναδά, είτε είναι Καναδοί είτε άλλης υπηκοότητας, υπόκεινται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, με στόχο να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Από τις αρχές Ιανουαρίου, πρέπει, επιπλέον, να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 που θα έχει γίνει τουλάχιστον πριν από τρεις ημέρες, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς τον Καναδά.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, ο οποίος συνομίλησε χθες με τον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουλά, προειδοποίησε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «δύσκολες» λόγω της καθυστέρησης στις παραδόσεις των εμβολίων από τον φαρμακευτικό κολοσσό.

Ο Καναδάς, που έχει ήδη παραλάβει 1,1 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, θα πρέπει να παραλάβει, βάσει του προγράμματος, 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer πριν από τις 31 Μαρτίου, είπε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έως σήμερα, ο Καναδάς μετρά περισσότερα από 735.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 18.797 νεκρούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.