«Συνέρχεται» το Ιράν: Πέφτουν για 7η συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα

«Συνέρχεται» το Ιράν: Πέφτουν για 7η συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα

O νέος κορωνοϊός έχει προκαλέσει σχεδόν 3.900 θανάτους στο Ιράν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνουν πτώση του αριθμού του νέων κρουσμάτων για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

Εκατό τριάντα τρεις νέοι θάνατοι από τη νόσο Covid-19 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα, δήλωσε ο Κιάνους Τζαχανπούρ, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί.

Το σύνολο των νεκρών από την πανδημία στο Ιράν ανέρχεται πλέον σε 3.872 νεκρούς, με τη χώρα να είναι η πλέον πληγείσα στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον Τζαχανπούρ, 2.089 νέα κρούσματα καταγράφθηκαν μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης. Ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος που έχει επιβεβαιωθεί από την κορύφωση με τα 3.111 νέα κρούσματα σε διάστημα μίας ημέρας που καταγράφηκαν την 31η Μαρτίου.

Από τον Φεβρουάριο και τα πρώτα διαγνωσθέντα κρούσματα, το Ιράν έχει καταγράψει 62.589 κρούσματα της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, 3.987 ασθενείς βρίσκονται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση. Από την έναρξη της επιδημίας στο Ιράν, 27.039 ασθενείς, που νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί και παραμένουν στα σπίτια τους, ενώ η χώρα έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 211.000 διαγνωστικά τεστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, μέλος της Εθνικής Ομάδας στη Μάχη κατά του Κορονοϊού του Ιράν, ο Χάμιντ Σούρι τοποθετεί τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα των 83 εκατομμυρίων κατοίκων σε «περίπου 500.000», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IRNA. «Πολλοί άνθρωποι με ηπιότερα συμπτώματα δεν έχουν καταγραφεί» είπε χθες ο Σούρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.