ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καλαβρία: Η ιταλική πόλη που δίνει 30.000 ευρώ στους νέους για να μετακομίσουν εκεί (φώτο)

Στόχος να αναζωογονήσει τις κοινότητές της και να καταπολεμήσει τη μείωση του πληθυσμού της

Καλαβρία: Η ιταλική πόλη που δίνει 30.000 ευρώ στους νέους για να μετακομίσουν εκεί (φώτο)

Η Καλαβρία, η οποία είναι γνωστή και ως «το δάχτυλο του ποδιού της Ιταλίας», δίνει μια δελεαστική ευκαιρία για νέους κάτω των 40 ετών, πληρώνοντάς τους σχεδόν 30,000 ευρώ, για να μετακομίσουν στην πόλη.

Η γραφική παραθαλάσσια περιοχή της Καλαβρίας, που βρίσκεται στο ηλιόλουστο νότιο άκρο της Ιταλίας, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε νέα άτομα κάτω των 40 ετών, με στόχο να αναζωογονήσει τις κοινότητές της και να καταπολεμήσει τη μείωση του πληθυσμού της.

Οι αρχές στα χωριά της Καλαβρίας προσπαθούν να προσελκύσουν τους millennials με μια ονειρική προσφορά: ένα οικονομικό κίνητρο που ανέρχεται σε σχεδόν 30.000 ευρώ για να μετακομίσουν εκεί.

Ωστόσο, αυτή η δελεαστική ευκαιρία συνοδεύεται από μια παγίδα – οι υποψήφιοι κάτοικοι πρέπει να είναι πρόθυμοι να μετεγκατασταθούν εντός 90 ημερών και να έχουν ένα βιώσιμο σχέδιο για την έναρξη μιας επιχείρησης ή την κάλυψη σημαντικών κενών θέσεων εργασίας στα χωριά της περιοχής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pubity (@pubity)

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, που αποτελεί μέρος του σχεδίου «ενεργό εισόδημα από τη διαμονή», απευθύνεται σε άτομα κάτω των 40 ετών, με επιχειρηματικές φιλοδοξίες ή δεξιότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας της χώρας τους.

Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους νέους επιχειρηματίες να ιδρύσουν επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, καταστήματα ή ενοικιαζόμενα δωμάτια – βασικές εγκαταστάσεις που μπορούν να δώσουν νέα πνοή σε αυτά τα χωριά.

Ο Gianluca Gallo, ένας από τους «αρχιτέκτονες» αυτής της πρωτοβουλίας, υπογράμμισε τον στόχο του σχεδίου: τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ζήτησης και της προσφοράς θέσεων εργασίας, προωθώντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη και την αναζωογόνηση των τοπικών κοινοτήτων.

Η χρηματοδοτική ενίσχυση, συνολικού ύψους σχεδόν 30.000 ευρώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως μηνιαία δόση έως 1.100 ευρώ σε διάστημα τριών ετών είτε ως εφάπαξ ποσό για την εκκίνηση ενός νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος.

Αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που υποστηρίζεται από προϋπολογισμό περίπου 540.000 ευρώ, δεν αφορά μόνο την προσέλκυση ατόμων σε μια εκπληκτική παραθαλάσσια τοποθεσία, αλλά και τη δημιουργία βιώσιμων, ζωντανών κοινοτήτων.

Καθώς οι αιτήσεις για αυτή τη μοναδική ευκαιρία πρόκειται να ανοίξουν σύντομα, η δελεαστική προσφορά της Καλαβρίας αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία για νέους καινοτόμους και επαγγελματίες να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής, απολαμβάνοντας παράλληλα την ομορφιά της ιταλικής ακτογραμμής.

Το παράδειγμα της πόλης Presicce-Acquarica

Τακτικές τείνουν να γίνουν αυτές οι προτάσεις στην Ιταλία, αφού πριν από περίπου έναν χρόνο η πόλη Presicce-Acquarica στα νότια της Ιταλίας έκανε παρόμοια προσφορά σε νέους ανθρώπους.

Η Presicce-Acquarica παλεύει με τη μείωση του πληθυσμού και την αύξηση του αριθμού των εγκαταλελειμμένων σπιτιών. Για να προσελκύσει νέους ιδιοκτήτες σπιτιών, η πόλη υποσχέθηκε επιχορηγήσεις σε όσους αγοράσουν σπίτι και εγγραφούν ως κάτοικοι της πόλης. Το πρόγραμμα έχει πλέον κλείσει για τους υποψηφίους, αλλά διαβάστε παρακάτω πώς λειτούργησε.

Η Presicce-Acquarica – ένας δήμος που αποτελείται από τις δύο πόλεις Presicce και Acquarica del Capo – βρίσκεται στο νότιο άκρο της περιφέρειας Απουλία της Ιταλίας. Όπως πολλές μικρές πόλεις, έχει υποστεί μείωση του πληθυσμού του, καθώς οι κάτοικοι έχουν μετακομίσει στις πόλεις σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών εργασίας. Πέρυσι, το δημοτικό συμβούλιο εγκαινίασε ένα πρόγραμμα για την προσέλκυση νέων ιδιοκτητών κατοικιών με γενναιόδωρα χρηματικά κίνητρα.

Για να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, τα άτομα ή οι οικογένειες έπρεπε να μεταφέρουν την επίσημη κατοικία τους στην πόλη της νότιας Ιταλίας. Απαιτήθηκε επίσης να επενδύσουν σε σπίτι που είχε κατασκευαστεί πριν από το 1991, το οποίο είναι περίπου το 30% των ακινήτων της πόλης.

Το κόστος της αγοράς ήταν επιχορήγηση του δημοτικού συμβουλίου. Η οικονομική ενίσχυση θα μπορούσε, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη του κόστους ανακαίνισης. Το μέγιστο ποσό των 30.000 ευρώ ήταν διαθέσιμο για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το δημοτικό συμβούλιο προσέφερε επίσης κίνητρα για την καταπολέμηση της γήρανσης του πληθυσμού της πόλης. Μετά από μόλις 60 γεννήσεις σε σύγκριση με 150 θανάτους πέρυσι, η πόλη χορήγησε 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο.

Ζήστε σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Presicce-Acquarica βρίσκεται στην περιοχή που είναι γνωστή ως Salento και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας. Οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου είναι γεμάτοι περίτεχνα μπαρόκ κτίρια και η κεντρική πλατεία κοσμείται από μια πλούσια διακοσμημένη εκκλησία. Η ύπαιθρος είναι γεμάτη με ελαιώνες και το υψηλής ποιότητας λάδι που παράγεται από αυτά τα δέντρα έχει δώσει στην πόλη το παρατσούκλι «πόλη του πράσινου χρυσού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.