ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Υπουργείο Οικονομικών: Έκπτωση 30% από το φορολογητέο εισόδημα σε κλάδους που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής

Υπουργείο Οικονομικών: Έκπτωση 30% από το φορολογητέο εισόδημα σε κλάδους που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών για το διάστημα 2021 – 2025 – Κίνητρο για το… «με απόδειξη» από επαγγελματίες, τεχνίτες, υπηρεσίες, ενοικιάσεις.

Ο σχεδιασμός του υπουργού Oικονομικών Χρ. Σταϊκουρα προβλέπει συγκεκριμένα «την περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, μέσω της παροχής κινήτρων για συγκεκριμένα φορολογικά έτη (2021 έως και 2025), όπως έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου του 30% των δαπανών απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής σε ορισμένους τομείς της οικονομίας όπου παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή».

Δηλαδή από το φορολογητέο εισόδημα ή από τον φόρο εισοδήματος κάθε φορολογουμένου θα αφαιρείται το 30% του συνόλου των χρηματικών ποσών τα οποία έχει πληρώσει ετησίως μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή e-banking για συναλλαγές με συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, όπως συνεργεία αυτοκινήτων, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, μπαρ, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, κομμωτήρια, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, ιδιαίτερα μαθήματα, δικηγόροι, γιατροί, τεχνικά γραφεία κ.ά.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην ψηφιοποίηση των φορολογικών ελέγχων και διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την φορολογική αρχή και με συστήματα POS, με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου. Συγκεκριμένα θα εκδίδεται η απόδειξη λιανικής πώλησης ταυτόχρονα με την απόδειξη του POS (σύστημα EFTPOS). Και αυτό καθώς πολλές επιχειρήσεις στις συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες δεν εκδίδουν την απόδειξη λιανικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.