
Πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως τόνισε θα καταβληθεί κανονικά το δώρο Πάσχα.
Ο πρωθυπουργός πριν από λίγο ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αναστολής του Δώρου, το οποίο θα κληθούν να καταβάλουν οι επιχειρήσεις μόλις παρέλθει η κρίση.
Το σκεπτικό των συναρμόδιων υπουργείων, που επεξεργάζονται τη σχετική διάταξη είναι ότι στην παρούσα φάση αφενός οι κλειστές επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται στην καταβολή του αφετέρου οι επιχειρήσεις που παραπαίουν θα πιεστούν ακόμα περισσότερο την ώρα που υποτίθεται ότι στηρίζονται από τον προϋπολογισμό. Έτσι, με την καταβολή του σε δύο μήνες, το οικονομικό επιτελείο προσδοκά και σε ένα θετικό σοκ στην αγορά, που θα έχει βγει καλώς εχόντων των πραγμάτων από την καραντίνα, αφού το Δώρο θα διαχυθεί στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο στον τομέα των τροφίμων.
Δώρο Πάσχα εκτάκτως θα λάβουν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία και στην Πολιτική Προστασία, δηλαδή όσοι βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης κατά του κορωνοϊού.
Επιπλέον διευρύνεται ακόμα περισσότερο ο κύκλος των δικαιούχων της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ. Έτσι, πέρα από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, τα 800 ευρώ θα πάρουν:
Όπως ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων 3 δισ. ευρώ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.