ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Κατάργηση 1700 οργανισμών του δημοσίου

Κατάργηση 1700 οργανισμών του δημοσίου

Καταργούνται 1700 φορείς και οργανισμοί του δημοσίου μέχρι την Άνοιξη. Ασφαλείς οι δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει το ΑΠΕ.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και της αντιπολίτευσης, κυρίως της Αξιωματικής, σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών και φορέων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι Περισσότεροι από 1700 οργανισμοί, φορείς και νομικά πρόσωπα του δημοσίου θα έχουν καταργηθεί, συγχωνευθεί ή ενοποιηθεί έως την ερχόμενη άνοιξη.

Το πρώτο βήμα θα γίνει με την κατάργηση 8 φορέων και τη συγχώνευση 197 νομικών προσώπων στο Δημόσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου, η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παραβιάζει σειρά άρθρων του Συντάγματος και ανοίγει το δρόμο για την άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μια αναγκαία μεταρρυθμιστική τομή με στόχο, όπως είπε, έναν καλύτερο, ορθολογικότερο και αποτελεσματικότερο δημόσιο τομέα, και πρόσθεσε ότι είναι ένα πρόπλασμα σε μια διαδικασία που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί την άνοιξη με ένα νέο νομοθέτημα.

Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε τις αναγκαίες και χρήσιμες υπηρεσίες με την απαράβατη προϋπόθεση ότι το κόστος δεν θα επιβαρύνει ανυπέρβλητα ή αδικαιολόγητα τον Έλληνα φορολογούμενο“, ανέφερε ο κ. Μανιτάκης.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγεί η εργασιακή ασφάλεια των δημοσίων υπαλλήλων που θα μετακινηθούν, αντίθετα θα διατηρήσουν και θα μεταφέρουν την ίδια σχέση εργασίας που είχαν στον φορέα που ήταν προηγουμένως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.