ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Dentist Pass: Ξεκινά στις αρχές Μαΐου – Θα έχει ισχύ έξι μήνες

Παιδιά 6 -12 ετών οι δικαιούχοι

Dentist Pass: Ξεκινά στις αρχές Μαΐου – Θα έχει ισχύ έξι μήνες

Το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας Dentist Pass, που δρομολογείται από το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί να καλύψει το «κενό» πεδίο της στοματικής υγείας των παιδιών και θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Το πρόγραμμα καλύπτει παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Ξεκινά στις αρχές Μαΐου με τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι γονείς θα αιτούνται την ψηφιακή κάρτα Dentist Pass. Για την έκδοσή της, ένας από τους δύο γονείς θα υποβάλει αίτηση μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ.

Το ύψος του Dentist Pass για κάθε παιδί είναι 40 ευρώ, η οποία πιστώνεται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα. Με την κάρτα μπορεί να καλυφθεί το σύνολο ή τμήμα του κόστους υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας του ωφελουμένου. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό ή από τρίτο πρόσωπο.

Η ψηφιακή κάρτα θα έχει ισχύ για έξι μήνες, διάστημα στο οποίο οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν με το παιδί τους τη δωρεάν επίσκεψη στον οδοντίατρο της επιλογής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά περίπου 650.000 παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.