Στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Πώς θα δίδονται τα δάνεια

Στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Για πρώτη φορά σε εφαρμογή μπαίνει το πρόγραμμα «Σπίτι μου» προκειμένου νέα ζευγάρια να καταφέρουν να αποκτήσουν δική τους κατοικία, πληρώνοντας ουσιαστικά ένα ποσό, σαν ενοίκιο για κάποια έτη.

Το πρόγραμμα θα «τρέξει» από τον πρώην ΟΑΕΔ και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του 2023.

Εξετάζεται να δοθεί προτεραιότητα σε νέους γονείς με παιδιά, ενώ θα ακολουθήσουν τα ζευγάρια και οι ελεύθεροι.

Το πρόγραμμα αφορά στις ηλικίες από 25 έως 39 ετών.

Κατά τις ίδιες πηγές ο Οργανισμός βρίσκεται σε επικοινωνία με τράπεζες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια σχετική πλατφόρμα.

Λεπτομέρειες προγράμματος

-Έτος κατασκευής ακινήτου έως και το 2007

-Ύψος δανείου έως 150.000 ευρώ

Παράδειγμα

Για ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ η μηνιαία δόση προβλέπεται στα 275 ευρώ σε 30 έτη αποπληρωμής.

Ποιοι μπορούν να λάβουν χαμηλότοκα δάνεια με επιδότηση του κράτους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα μπορούν να τα λάβουν 10.000 νέοι ή νέα ζευγάρια ηλικίας 25-39 ετών και θα πρέπει να έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα από 10.000 ευρώ έως το όριο που προβλέπεται για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης με τα πρόσφατα διευρυμένα κριτήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.