ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ προτείνει ο νέος κατώτατος μισθός να πάει στα 826 ευρώ

«Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παρά τις αυξήσεις των τελευταίων ετών εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας»

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ προτείνει ο νέος κατώτατος μισθός να πάει στα 826 ευρώ

To ΙΝΕ/ΓΣΕΕ παρουσιάζοντας από το Ηράκλειο της Κρήτης, τη μελέτη του για την αύξηση του μισθού, πρότεινε ο νέος κατώτατος μισθός να φτάσει τα 826 ευρώ από 713 σήμερα.

Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης ανέφερε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παρά τις αυξήσεις των τελευταίων ετών εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας.

Γι’ αυτό στη μελέτη προτείνεται ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί στο όριο ή πάνω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Στη μελέτη λαμβάνονται υπόψη δείκτες όπως το καλάθι του νοικοκυριού αλλά και το 60% του ενδιάμεσου μισθού που ανέρχεται είναι 780 ευρώ. Αν συνεκτιμηθεί και ο προσδοκώμενος πληθωρισμός του 2023, τότε ο προτεινόμενος μισθό είναι 826 ευρώ μηνιαίως.

Η αύξηση θα έχει θετική επίδραση στο ΑΕΠ και στην παραγωγικότητα , δεν προκαλεί πληθωρισμό και βελτιώνει το βεβαιωτικό επίπεδο των χαμηλόμισθων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ.

«Να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα και να σταματήσουν τα κόμματα το λαϊκισμό γύρω από τον κατώτατο μισθό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και συμπληρώνει:

«Η κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει το μνημονιακό νόμο και να επανέλθει η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα χέρια των εργοδοτών και των εργαζομένων.

Αν τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και μειωθεί η ανεργία κάτω από 10% , θα δεχθούν κυβέρνηση και εργοδότες να επανέλθουν οι ‘παγωμένες’ τριετίες ,που θα οδηγήσουν σε αύξηση τους μισθούς κατά 30%;

Καλώ τον πρωθυπουργό να ενεργοποιήσει την Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης υπό την προεδρεία του που δεν έχει συγκληθεί εδώ και 12 χρόνια και να συζητήσουμε σοβαρά θέματα όπως τα θέματα των εργαζομένων στον τουρισμό».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.