ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στην Σάμο

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στην Σάμο

Έναν μήνα μετά από τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε νέος σεισμός στη Σάμο.

Ο σεισμός που έγινε σήμερα (29.11.2020) στη Σάμο είχε μέγεθος 3,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του νησιού, στο θαλάσσιο χώρο.

Το εστιακό βάθος της δόνησης μετρήθηκε στα 5 χιλιόμετρα, δηλ. ήταν σχετικά επιφανειακή.

Η σεισμική δόνηση των 6,7 βαθμών σημειώθηκε στις 11:51:24″ την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Το επίκεντρο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν 11,8 χιλιόμετρα βόρεια της Σάμου, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο ελληνικό ακριτικό νησί και το ακρωτήριο της τουρκικής επαρχίας Σεφεριχισάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Σάμο οι τραυματίες ήταν 8, ενώ δύο παιδιά, ένα αγόρι 17 χρονών και ένα κορίτσι 15, έχασαν τη ζωή τους. Γύριζαν από το σχολείο τους και περνώντας από ένα στενό δρομάκι στο Βαθύ της Σάμου, όπου λίγο μετά τον σεισμό καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε από τον πρώτο όροφο ακατοίκητου επί 30 χρόνια σπιτιού. Μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών διάσωσης στην Τουρκία καταγράφηκαν 115 θάνατοι και οι τραυματίες έφτασαν τελικώς τους 1.034. Ένας από τους θανάτους απ’ τον σεισμό στην περιοχή της Σμύρνης συνδέεται με το τσουνάμι που ακολούθησε και έχει αποδοθεί σε πνιγμό. Παράλληλα, 100 άτομα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.