ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουλάχιστον τρομακτικό: Έτσι είναι το πρόσωπο ενός μυρμηγκιού κάτω από το μικροσκόπιο (φώτο)

Ο φωτογράφος άγριας ζωής υπέβαλε την εικόνα για τον διαγωνισμό στην κατηγορία «μικροσκοπική φωτογραφία»

Τουλάχιστον τρομακτικό: Έτσι είναι το πρόσωπο ενός μυρμηγκιού κάτω από το μικροσκόπιο (φώτο)

Αδιαμφισβήτητα, το πρόσωπο ενός μυρμηγκιού δεν είναι κάτι που έχουν δει οι περισσότεροι άνθρωποι. Ωστόσο, έχει γίνει κέντρο προσοχής χάρη σε μια φωτογραφία που τράβηξε ο Λιθουανός φωτογράφος Eugenijus Kavaliauskas.

Η φωτογραφία, η οποία κέρδισε ένα διάσημο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας της Nikon, μύησε πολλούς ανθρώπους σε μια μεγεθυμένη εικόνα του προσώπου ενός μυρμηγκιού που τους έχει αφήσει τόσο γοητευμένους όσο και «τρομαγμένους».

Ο φωτογράφος άγριας ζωής υπέβαλε την εικόνα για τον διαγωνισμό στην κατηγορία «μικροσκοπική φωτογραφία».

Έδειχνε τη μικροσκοπική εικόνα του προσώπου με τα μάτια και τα δόντια του μυρμηγκιού να βρίσκονται σε ιδιαίτερη εστίαση. Ήταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το θέμα αποτυπώθηκε σωστά.

Η φωτογραφία τιμήθηκε ως «εικόνα διάκρισης» με αρκετούς ειδικούς να επαινούν την «καινοτομία» του θέματος καθώς και τις λεπτομέρειες που απαθανάτισε ο φωτογράφος.

Ενώ η φωτογραφία έλαβε πολλούς επαίνους τόσο από τους ειδικούς όσο και από το διαδίκτυο, υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που ενοχλήθηκαν από την εικόνα και μάλιστα την αποκάλεσαν «τρομακτική».

Η εικόνα έγινε viral στο διαδίκτυο μέσα σε λίγες ώρες και το θέμα έγινε αντικείμενο γοητείας για τα social media. πρόσωπο

Το κορυφαίο βραβείο πήγε στον Γκριγκόρι Τιμίν του Πανεπιστημίου της Γενεύης, ο οποίος υπέβαλε μια εικόνα του εμβρυϊκού χεριού ενός γκέκο της Μαδαγασκάρης.

«Συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την τεχνολογία απεικόνισης και την καλλιτεχνική δημιουργικότητα, ο Timin χρησιμοποίησε μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης και ραφές εικόνων για να συλλάβει αυτό το είδος γκέκο Phelsuma grandis», είπε η Nikon.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.