ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μάνγκο: Ένα εξωτικό φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία

Μάνγκο: Ένα εξωτικό φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία

Το μάνγκο είναι ένα φρούτο με πολλές ευεργετικές ιδιότητες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Είναι από τα πιο νόστιμα και εκλεκτά τροπικά φρούτα και διάφορες ποικιλίες καλλιεργούνται στους Τροπικούς, από την Καραϊβική μέχρι την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία και την Ινδία.

Είναι πεντανόστιμο, και αυτό γιατί ο εξωτικός καρπός με το έντονο πορτοκαλί χρώμα είναι ασφυκτικά γεμάτος θρεπτικά συστατικά που σου κάνουν καλό με περισσότερους τρόπους από ό,τι νομίζεις.

Κάνει το δέρμα σου να λάμπει

Το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Και η βιταμίνη C αυξάνει την προστασία του δέρματός σου από τη βλαβερή ακτινοβολία, τόσο σε ό,τι αφορά τη φωτογήρανση, όσο και ως προς την πρόληψη των ενοχλητικών κηλίδων που εμφανίζονται στο δέρμα σου εξαιτίας της μελανίνης. Ό,τι πρέπει για καλοκαίρι, έτσι δεν είναι;

Σε βοηθά να απολαύσεις τη θέα

Ήξερες ότι τα καροτενοειδή που περιέχει το μάνγκο κάνουν πολύ καλό στα μάτια σου; Τώρα το έμαθες. Πρόσθεσέ το στο καλάθι των αγορών σου, λοιπόν.

Σε κρατά υγιή

Η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και τα αντιοξειδωτικά που περιλαμβάνονται σε αυτό το λαχταριστό φρούτο, βοηθούν το ανοσοποιητικό σου να αντεπεξέρχεται καλύτερα στις προκλήσεις.

Προσέχει τη γραμμή σου

Θέλεις να χάσεις βάρος; Η υψηλή περιεκτικότητα του μάνγκο σε φυτικές ίνες θα σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερη ώρα, βοηθώντας σε να αποφύγεις τα παγωτά και τις λοιπές παρασπονδίες του καλοκαιριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.