ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία: Υποχρεωτικό σε τρένα και αεροπλάνα το πάσο εμβολιασμού – Βγαίνουν στους δρόμους για διαμαρτυρία οι πολίτες!

Ιταλία: Υποχρεωτικό σε τρένα και αεροπλάνα το πάσο εμβολιασμού – Βγαίνουν στους δρόμους για διαμαρτυρία οι πολίτες!

Στην Ιταλία, από την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» θα είναι υποχρεωτικό και για την πρόσβαση σε τρένα και αεροπλάνα. Εξαιρούνται από το μέτρο, μόνον τα τρένα με διαδρομές που δεν αρχίζουν και τελειώνουν, μέσα στον ίδιο νομό.

Πριν από λίγο, μέσω διαδικτύου ανακοινώθηκε ότι οι πολίτες που αμφισβητούν την υποχρεωτική χρήση του «πάσου», πρόκειται να διαδηλώσουν την αντίθεσή της, πάντα την ερχόμενη Τετάρτη, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς πενήντα τεσσάρων πόλεων της χώρας. Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, και αναμένεται να λήξουν το βράδυ.

Η ιταλική κυβέρνηση, πάντως, δεν εννοεί να αλλάξει τις αποφάσεις της και επαναλαμβάνει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να προστατευθεί, πρώτα απ΄όλα, η δημόσια υγεία. Όπως υπογραμμίζει ο Τύπος, η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται σύντομα να αυξήσει την ισχύ του πράσινου πάσου από έξι μήνες σε ένα χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τώρα, οι κάτοικοι της Ιταλίας οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιαστικό κύκλο κατά του κορωνοϊού, είναι το 60% των πολιτών άνω των 12 ετών. Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού, αν και γιατροί του νοσοκομείου λοιμωδών νοσημάτων της Ρώμης, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι, τονίζουν ότι θα ήταν καλύτερο να προστατευθεί, με την εκστρατεία εμβολιασμού, τουλάχιστον το 85% των κατοίκων της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.