Ο Ν.Τζανάκης βλέπει μείωση των κρουσμάτων από τα μέσα Σεπτεμβρίου

Ο Ν.Τζανάκης βλέπει μείωση των κρουσμάτων από τα μέσα Σεπτεμβρίου

Στην κορύφωση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας οι διασωληνωμένοι ασθενείς ξεπέρασαν τους 800, ενώ τώρα ανέρχονται σε 333, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Νίκο Ανδρίτσο. Εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στους εμβολιασμούς αλλά και στο γεγονός ότι η μεταλλαξη Δ χτυπά κυρίως νεότερες ηλικίες.

Εκτίμησε ότι λόγω της πιο δομημένης κινητικότητας του Σεπτεμβρίου αλλά και των αυξημένων τεστ, τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του μήνα, θα ακολουθήσουν οι νοσηλείες και τελευταίοι οι θάνατοι.

Για τους πλήρως εμβολισμένους νοσηλευόμενους, τόνισε ότι αποτελούν το 10-15% του συνολικού αριθμού και από αυτούς το 99% είναι ηλικίας άνω των 80 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, λόγω άλλων παθήσεων.

Σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο κ. Τσανάκης δήλωσε ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί που βρίσκονται συνεχώς μέσα στον κίνδυνο.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 5 φορές ενώ προστατεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, -το όποιο από την ηλικία των 50 και κάτω φτάνει ακόμα και το 99%, από τη βαριά νόσηση που θα χρειαστεί νοσηλεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επεσήμανε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του κορωνοϊού όπως η ίνωση των πνευμόνων, που ειδικά για τους αθλητές είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να τερματίσει την καριέρα τους. Προειδοποίησε μάλιστα, ότι αθλητές που δεν εμβολιάζονται διακυβεύουν το μέλλον τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.