ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα τρία ροφήματα που μειώνουν το κίνδυνο εμφάνισης της υπέρτασης

Τα τρία ροφήματα που μειώνουν το κίνδυνο εμφάνισης της υπέρτασης

Η υπέρταση είναι μία απειλή για την υγεία και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στα όποια συμπτώματα.

Ένας καλός τρόπος για την αποφυγή της είναι η ενυδάτωση και δε η επιλογή συγκεκριμένων ποτών που οδηγούν στο επιθυμητό, αυτό, αποτέλεσμα.

Χυμός κράνμπερι

Το κράνμπερι και ο χυμός από αυτό έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη και τη μείωση των βλαβών στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων, αποτρέποντας έτσι την υπέρταση.

Επιπλέον, ο χυμός κράνμπερι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης με τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και την αύξηση της ροής του αίματος.

Τα κράνμπερις είναι, επίσης, μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που μειώνει την αρτηριακή πίεση, καθιστώντας το το τέλειο ποτό για να μειώσει την πίεση.

Χυμός πορτοκάλι

Ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι το πρωί μπορεί να βοηθήσει στη «θωράκιση» της υγείας, λένε συχνά οι ειδικοί.

Είναι γνωστό πως είναι μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C και η κατανάλωση ενός ποτηριού 250 ml το πρωί, ικανοποιεί την ημερήσια ανάγκη της εν λόγω βιταμίνης.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες που δημοσιεύονται σε περιοδικά υγείας, η κατανάλωση φρούτων που είναι πλούσια σε βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει και στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Εκτός τούτου, είναι γνωστό ότι ο χυμός πορτοκαλιού μαλακώνει τα αιμοφόρα αγγεία και τα κάνει πιο εύκαμπτα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Νερό

Το νερό είναι πηγή ζωής: η φράση αυτή δεν είναι διόλου υπερβολική.

Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού, είναι ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση της υπέρτασης.

Η αφυδάτωση για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που βοηθά το σώμα να διατηρήσει το νερό μειώνοντας την απώλεια νερού μέσω της εφίδρωσης, της ούρησης και της αναπνοής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς, τα πιεσμένα αιμοφόρα αγγεία απαιτούν από την καρδιά να δουλεύει περισσότερο, με αποτέλεσμα την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.