ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λίστες ανεμβολίαστων ζητεί ο Ν.Τζανάκης: «Να πάμε πόρτα-πόρτα σε αυτούς»

Λίστες ανεμβολίαστων ζητεί ο Ν.Τζανάκης: «Να πάμε πόρτα-πόρτα σε αυτούς»

Ένα πραγματικό «φακέλωμα» των ανεμβολίαστων πολιτών ζήτησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Ν.Τζανάκης είπε: «Πρέπει να κάνουμε πιο μεθοδικές κινήσεις. Θα έλεγα ότι ο ΗΔΙΚΑ μπορεί να βρει ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι και ιδιαίτερα όσους είναι μεγαλύτερης ηλικίας και να πάμε πόρτα-πόρτα σε αυτούς μέσω της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Δηλαδή να ειδοποιηθεί το συγκεκριμένο περιφερειακό ιατρείο με μια λίστα ανθρώπων που πρέπει να τους επισκεφτεί για να δει τους λόγους για τους οποίους δεν εμβολιάζονται.

Θα πρέπει μέσω του ΗΔΙΚΑ να επισκεφτούμε κυρίως όσους ανεμβολίαστους είναι πάνω των 70 ετών, να συζητήσουμε μαζί τους, να διασκεδάσουμε τους φόβους και όποιες αντιλήψεις θρησκευτικού ή άλλου περιεχομένου έχουν».

Δηλαδή ο Ν.Τζανάκης ζήτησε να υπάρχουν λίστες ανεμβολίαστων οι οποίες θα στέλνονται στα περιφερειακά ιατρεία ώστε να επισκέπτονται γιατροί τους ανεμβολίαστους πολίτες για να τους πείσουν. Αλήθεια, εάν όμως δεν τους πείσουν οι γιατροί μήπως στη συνέχεια θα επισκεφτούν τους ανεμβολίαστους και κάποιοι άλλοι; Έτσι και αλλιώς εύκαιρες θα είναι οι λίστες.

Ο Ν.Τζανάκης στη συνέχεια της συνέντευξης του έκανε νέες προβλέψεις για θανάτους από κορωνοϊό, καθώς υποστήριξε πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.500 με 2.700 θανάτους παραπάνω.

«Από προσομοιώσεις που έχουμε κάνει στο δικό μας παρατηρητήριο πρέπει να φτάσουμε στο 70 με 75% επί του πληθυσμού» εξήγησε ο καθηγητής για την ανοσία της αγέλης.

«Πρέπει να εμβολιαστούν 1 εκατ. άνθρωποι, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά γίνεται» σημείωσε για το τείχος ανοσίας. «Η χώρα έχει εμβολιαστικό οργανισμό που μπορεί να εμβολιάσει 120.000 ανθρώπους την ήμερα» τόνισε.

«Περίπου το 60% των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι κάτω από το μέσο όρο της Ελλάδας σε εμβολιασμό, κάτω από το 50% η Φθιώτιδα 49% τα Τρίκαλα στο 50,6%» δήλωσε .

Ο καθηγητής, είπε κυνικά ότι εφόσον «κάποιοι δεν εμβολιάζονται θα επιλέξει ο ιός τον τρόπο που θα τους εμβολιάσει, ενώ ο εμβολιασμός για ορισμένους δε θα χρειαστεί διότι θα χάσουν τη ζωή τους».

«Υπάρχουν μοναστήρια χωρίς εμβολιασμούς και εναντίον των εμβολιασμών και μπαινοβγαίνει κόσμος» κατήγγειλε δε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Νίκος Τζανάκης, διευκρίνισε ότι είχαμε 23 νεκρούς κατά μ.ο σε αυτό το κύμα από 48 στο προηγούμενο κύμα λόγω των εμβολιασμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.