ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το συχνότερο λάθος που κάνετε κατά τη διάρκεια της άσκησης με ποδήλατο γυμναστικής

Το συχνότερο λάθος που κάνετε κατά τη διάρκεια της άσκησης με ποδήλατο γυμναστικής

Η άσκηση σε οποιαδήποτε μορφή της έχει μόνο θετικά για το σώμα και τον οργανισμό σας, όχι όμως όταν γίνεται λανθασμένα, όπως συμβαίνει αρκετά συχνά στο στατικό ποδήλατο.

Οι κίνδυνοι που δεν γνώριζα

“Δυστυχώς δεν ήξερα ότι με αυτόν τον τρόπο θέτω σε μεγάλο κίνδυνο τον λαιμό, τους καρπούς και την πλάτη μου, για να μην αναφέρω ότι ολόκληρη η προπόνησή μου ήταν λιγότερο αποτελεσματική.

Χρόνια αργότερα, είμαι πλέον personal trainer και έχω ανακαλύψει ότι το λάθος που έκανα με το ποδήλατο γυμναστικής είναι επίσης το πιο συνηθισμένο λάθος που βλέπω στους άλλους.”

Τι πρέπει να κάνετε

“Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, συχνά χρειάζεται να ρυθμίσετε σωστά το ποδήλατό σας. Για να προστατεύσετε τα γόνατα και την πλάτη σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας. Μερικοί καλοί κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε για τη σωστή ρύθμιση:

Ευθυγραμμίστε το κάθισμά σας ώστε να είναι περίπου στο ίδιο ύψος με το πάνω μέρος του ισχίου σας. Το γόνατό σας πρέπει να λυγίζει μόλις στο κάτω μέρος της διαδρομής του πεντάλ.

Ρυθμίστε το τιμόνι σας στο ίδιο ύψος με το κάθισμά σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λυγίστε τον αγκώνα σας σε ορθή γωνία και απλώστε τον καρπό σας ευθεία. Η απόσταση από τον αγκώνα έως τις άκρες των δακτύλων σας πρέπει να ταιριάζει με το διάστημα από το κάθισμα έως το τιμόνι, οπότε μετακινήστε το ένα ή και τα δύο πίσω ή προς τα εμπρός για να ταιριάζει με αυτό το μήκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.