Έρχεται νέο κύμα περιορισμών για τους μη εμβολιασμένους: Θα αποκλειστούν και από τα σούπερ μάρκετ;

Έρχεται νέο κύμα περιορισμών για τους μη εμβολιασμένους: Θα αποκλειστούν και από τα σούπερ μάρκετ;

Νέοι περιορισμοί φαίνεται πως έρχονται για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, περιορισμοί που μπορεί να φτάσουν έως και την πρόσβασή τους σε καταστήματα τροφίμων. Κυβέρνηση και “ειδικοί” έχουν εδώ και κάποιο διάστημα ξεκινήσει την γνωστή προπαγάνδα «διαρρέοντας» για την ώρα μόνο μισόλογα περί νέων αποκλεισμών για τους μη εμβολιασμένους.

Ο υπουργός Υγείας Θ.΄Πλεύρης σε αυτό το μήκος κύματος ανέφερε ότι περιορισμοί ενδέχεται να τεθούν σε χώρους όπου συνυπάρξουν εμβολιασμένοι και μη, όχι υποτίθεται για να «συνετιστούν» οι μη εμβολιασμένοι η να πιεστούν να κάνουν το εμβόλιο αλλά για να «προστατευτούν» οι ίδιοι.

Βέβαια κοινοί χώροι όπου μπορεί να συνυπάρξουν εμβολιασμένοι και μη είναι και το σούπερ μάρκετ ή τα καταστήματα τροφίμων ή ακόμη και από τα φαρμακεία! Θα αποκλείσουν τους μη εμβολιασμένους και από αυτά;

«Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους όπου συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για να προστατευτούν οι δεύτεροι», ανέφερε ο Θ.Πλεύρης, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ ειδικών και κυβέρνησης για το ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερες ελευθερίες για τους αμιγώς εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τις συνταγματικές ισορροπίες και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», δήλωσε στην ο κ. Πλεύρης, ενώ είπε ότι «το μοναδικό σενάριο που θα ανοίξει τη συγκεκριμένη συζήτηση είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες όπου η υποχρεωτικότητα θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή».

«Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ούτε τοπικά lockdown.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε εκ νέου στη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας ότι τα νούμερα είναι καταλυτικά: «Ο κορωνοϊός σκοτώνει άπαντες, αλλά πλήττει 20-25 φορές περισσότερο, σε επίπεδο σοβαρής νόσησης, τους ανεμβολίαστους .

«Το 86%-90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, δηλαδή από τους 380 διασωληνωμένους, οι 340 είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε, ενώ «όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι άνω των 70 ετών, με υποκείμενα νοσήματα».

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι είναι σημαντική και αναγκαία, ειδικά για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, η χορήγησή της ωστόσο –όπως ανέφερε– θα γίνει διαθέσιμη για όλο τον ενήλικο πληθυσμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, θα σταλούν SMS υπενθύμισης στους άνω των 60 που έχουν περάσει έξι μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό τους, ώστε να προχωρήσουν σε προγραμματισμό ραντεβού για την 3η δόση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.