ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Ξεκίνησε η έρευνα για την ύπαρξη Οξειδίου του Αιθυλενίου στους στειλεούς των rapid test

Κύπρος: Ξεκίνησε η έρευνα για την ύπαρξη Οξειδίου του Αιθυλενίου στους στειλεούς των rapid test

Έχει αρχίσει η διερεύνηση από το ΤΑΕ Αρχηγείου της υπόθεσης με την ύπαρξη Οξειδίου του Αιθυλενίου (ΕΟ) στους στειλεούς (μπατονέτες) των rapid test, μετά από καταγγελίες στις οποίες προέβησαν επιχειρηματίες, νομικοί, το κλαδικό συμβούλιο εκπαιδευτικών της Παγκύπριας Συντεχνίας “ΙΣΟΤΗΤΑ” και άλλοι πολίτες.

Έχει ήδη κληθεί για κατάθεση αριθμός πολιτών, οι οποίοι καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων:

1. Την άρνηση του Κρατικού Χημείου να προβεί σε σχετική διερεύνηση.

2. Την εσπευσμένη αμφισβήτηση του εργαστηριακού αποτελέσματος ανίχνευσης ΕΟ από τον Υπουργό Υγείας.

3. Τη μη διερεύνηση του ζητήματος ως έπρεπε από τον Υπουργό Υγείας ή/και άλλους αρμόδιους φορείς, δεδομένης της σημαντικότητάς του για τη δημόσια υγεία.

4. Το γεγονός ότι είναι εις γνώση του Υπουργού, της Γεν. Διευθύντριας του Υπ. Υγείας και άλλων αξιωματούχων / υπεύθυνων φορέων, η μεγάλη τοξικότητα του ΕΟ στον ανθρώπινο οργανισμό και άλλους βιολογικούς οργανισμούς. Εξ ου και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι το επίπεδο του οξειδίου του αιθυλενίου που δικαιολογεί απόσυρση και ανάκληση ενός τροφίμου από την αγορά είναι το ελάχιστο που μπορεί να ανιχνευθεί κατά την ανάλυση ενός τροφίμου.

5. Τη μη τοποθέτηση του Υπουργού και τη συνεχιζόμενη παραπλάνηση των πολιτών, ακόμη και μετά την επιβεβαίωση της ύπαρξης ΕΟ από τον ίδιο τον κατασκευαστή των στειλεών που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, μετά την αμφισβήτηση του αποτελέσματος από τον Υπουργό, ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε εγγράφως ότι όντως στις μπατονέτες υπάρχει υπόλειμμα ΕΟ και ότι μπορεί μάλιστα να είναι σε μεγαλύτερη συγκέντρωση απ’ ότι ανιχνεύθηκε στο εργαστήριο στην Κύπρο, δηλ. μέχρι και 1.99μg/g.

6. Τη μαζική, τακτική και μακροχρόνια εξαναγκαστική υποβολή πολιτών, ενήλικων και παιδιών, σε επαφή με αυτή την ουσία μέσω της βλεννογόνου της μύτης και της αναπνοής. Η μεγάλη συγκέντρωση τριχοειδών αγγείων στην βλεννογόνο της μύτης επιτρέπουν μεγάλη και άμεση απορρόφηση στο αίμα, κάτι που καθιστά την απορρόφηση από τη μύτη πολλαπλασίως πιο αποτελεσματική από την κατάποση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

document

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.