ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η πολλή γυναστική «σκοτώνει» την ερωτική διάθεση των ανδρών σύμφωνα με έρευνες

Η πολλή γυναστική «σκοτώνει» την ερωτική διάθεση των ανδρών σύμφωνα με έρευνες

Στο γυμναστήριο οι άνδρες απολαμβάνουν έντονη γυμναστική και περνούν καλά γιατί βρίσκονται με ανθρώπου ςπου μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα αλλά δε ξέρουν πως η γυμναστική τελικά σκοτώνει τον έρωτα!

Μια νέα αμερικανική μελέτη που έφερε στη δημοσιότητα το επιστημονικό έντυπο “Medicine & Science in Sports & Exercise” υποστηρίζει ότι η συχνή και έντονη γυμναστική επηρεάζει αρνητικά την ερωτική επιθυμία των ανδρών.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα μελέτησαν στοιχεία από 1.100 άνδρες, εκ των οποίων οι περισσότεροι αθλούνταν επί χρόνια ενώ απάντησαν και σε ερωτηματολόγια, τόσο για τη σεξουαλική τους ζωή, όσο και για τις συνήθειές τους στη σωματική άσκηση.

Όσοι έκαναν ελαφριά έως μέτρια σε ένταση γυμναστική ήταν πολύ πιθανότερο να αναφέρουν ικανοποιητική έως μεγάλη ερωτική επιθυμία σε σχέση με αυτούς που γυμνάζονταν έντονα και συχνά.

Η συγκεκριμένη μελέτη είναι από τις πρώτες που σχετίζεται άμεσα με την ένταση της άσκησης και με τη σεξουαλική ζωή των ανδρών, καθώς μία παρόμοια είχε δημιουργηθεί για τις γυναίκες, η οποία έδειξε ότι η έντονη άσκηση είχε δημιουργήσει διαταραχή στην ορμονική τους λειτουργία, τον εμμηνορρυσιακό κύκλο και την επιθυμία για σεξ.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ Άντονι Χάκνεϊ, υποστήριξε ότι “η έντονη άσκηση σχετίζεται με χαμηλότερη λίμπιντο” ενώ, παράλληλα, η μεγάλη κόπωση μετά από την έντονη άσκηση και η μείωση του επιπέδου της τεστοτερόνης είναι σημαντικοί παράγοντες για τη μείωση της επιθυμίας για σεξ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όπως ανέφερε ο ίδιος, το ζήτημα αναμένεται να μελετηθεί περαιτέρω σε μεγαλύτερο δείγμα ανδρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.