ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θνητότητα επιπέδου… αλεξιπτωτιστών έχει η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα: Μόλις 0,05% έως 1%!

Θνητότητα επιπέδου… αλεξιπτωτιστών έχει η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα: Μόλις 0,05% έως 1%!

H θνητότητα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 0,05% έως 1% αποκάλυψε σχετικά με την πανδημία του Covid-2019, ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόκειται περί θνητότητας περίπου επιπέδου… αλεξιπτωτιστών!

Η θετική εξέλιξη οδηγεί και στην αλλαγή του σημερινού τρόπου ανακοίνωσης της πορείας της πανδημίας που θυμίζει «πολεμικό ανακοινωθέν» και δεν βοηθά καθόλου στην ψυχολογία αντιμετώπισής της.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε ότι στο μέλλον θα «ανακοινώνονται μόνο τα σοβαρά κρούσματα, αυτά που χρειάζονται νοσηλεία».

«Περιμένουμε φυσικά ακόμη περισσότερα κρούσματα. Θα ανακοινώνονται τα σοβαρά κρούσματα και αυτά που χρειάζονται νοσηλεία» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την θνητότητα του Covid-2019 στην Ελλάδα κυμαίνεται από 0,05% έως 1%, είπε ο καθηγητής που έχει μετατραπεί σε ένα σταθερό, έγκυρο, σημείο αναφοράς των πολιτών που βρίσκονται «φυλακισμένοι» μέσα στα σπίτια τους.

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με βεβαιότητα γιατί η Ελλάδα ή οι άλλες χώρες της περιοχής, από Ισραήλ, μέχρι την βόρεια Ευρώπη έχουν τέτοια χαμηλή θνητότητα και την ίδια στιγμή θεωρείται βέβαια ότι η Ιταλία με μικρότερο κατά 24 φορές πληθυσμό από την Κίνα οδεύει να ξεπεράσει την ασιατική χώρα σε νεκρούς. Ενώ και η Ισπανία και το Ιράν, «γράφουν» μεγάλους αριθμούς θανάτων (βασικά οι θάνατοι επικεντρώνονται σε αυτές τις χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς έχει σημασία με το κλίμα και την υγρασία (η κεντρική και νότιος Ιταλία δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα), όπως είδαμε και στο γράφημα που αποκαλύψαμε στο pronews.gr πριν μερικές ημέρες (διαβάστε σχετικά εδώ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.