Καθηγητής Ιωαννίδης: «Καταστροφικές οι καραντίνες – Η θνητότητα εξαρτάται από τον ιό και όχι από εμάς»

Καθηγητής Ιωαννίδης: «Καταστροφικές οι καραντίνες – Η θνητότητα εξαρτάται από τον ιό και όχι από εμάς»

Ο καθηγητής ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Stanford, δρ. Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε πως το lockdown δεν μπορεί να προσφέρει κάτι, παρά μόνο την καταστροφή λίγες ώρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρήσει στην καθολική εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου σε ολόκληρη την χώρα.

Συνέντευξη που έδωσε σε κυπριακό μέσο, αρχικά ανέφερε ότι υπάρχει κάποιος φόβος και σε ορισμένο βαθμό είναι δικαιολογημένος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ιός πρέπει να μολύνει ένα ποσοστό του πληθυσμού, ανάλογα με την κοινωνία και με τον πληθυσμό. «Οι περισσότερες χώρες δεν άκουσαν τις συμβουλές και έχασαν την μάχη με τα τεστ και εφαρμόζουν το καταστροφικό μέτρο του lockdown».

«Τα επιδημικά κύματα που κάνει ο κορωνοϊός είναι πάρα πολύ οξυκόρυφα και μπορούν δημιουργήσουν ξαφνική πίεση που δεν υπήρχε πριν».

Πρόσθεσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών που μολύνονται δεν χρειάζονται νοσηλευτική φροντίδα. «Είναι άσχημο να δημιουργείται πανικός στον πληθυσμό γιατί αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να πάνε στα νοσοκομεία».

Συμπλήρωσε ότι αρκετοί ασθενείς διασωληνώθηκαν χωρίς να χρειάζεται, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ελάχιστες θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να δώσουν στα νοσοκομεία. «Χρειάζεται προσοχή έτσι ώστε να μην αποκλείσουμε από τα νοσοκομεία, άτομα που θα χρειάζονται νοσηλεία».

Παράλληλα είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος για αστρονομικά ποσοστά θνητότητας. «Είναι ένας δύσκολος ιός που μπορεί να κτυπήσει ευάλωτα άτομα, όπως τρόφιμοι γηροκομείου και νοσοκομεία».

Εξήγησε ότι η θνητότητα εξαρτάται από τον ιό και όχι από αυτά που κάνουν οι κυβερνήσεις ή τα μέτρα που λαμβάνουν οι άνθρωποι. Συμπλήρωσε ότι η παγκόσμια θνητότητα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 0.20%.

«Η θνητότητα διαμορφώνεται ανάλογα με τον τρόπο που εμείς χειριζόμαστε την πανδημία. Όταν κτυπάει γηροκομία, η θνητότητα είναι στο 25%, ένας στους τέσσερις πεθαίνει».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και για το lockdown, τονίζοντας ότι είναι μια τυφλή λύση η οποία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. «Όταν απαγορεύεις την κυκλοφορία μετά από κάποια ώρα, τότε σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσουν περισσότερα άτομα την ίδια ώρα».

Πρόσθεσε ότι η διάδοση του ιού σε θέατρα και τα συναυλιακά κέντρα είναι μηδαμινή, ενώ έχει και καταστροφικές συνέπειες στη ψυχική υγεία. «Το 25% των νέων είχαν τάση αυτοκτονίας λόγω των περιορισμών, είδαμε αρκετά τέτοια περιστατικά», συμπληρώνοντας ότι περιορίζουν τους νέους μέσα σε κλειστούς χώρους με μεγάλα σε ηλικία άτομα.

Επίσης ανέφερε ότι ιός πρέπει να μολύνει ένα ποσοστό του πληθυσμού, ανάλογα με την κοινωνία και με τον πληθυσμό. «Οι περισσότερες χώρες δεν άκουσαν τις συμβουλές και έχασαν την μάχη με τα τεστ και εφαρμόζουν το καταστροφικό μέτρο του lockdown».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά απόψεις σαν και αυτές του διακεκριμένου καθηγητή δεν θα τις δείτε να αναπαράγονται στα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία προσανατολίζονται στην ενισχυσή τους από τις διάφορες “λίστες” της κυβέρνησης και στην εξυπηρέτηση των αλλοτρίων συμφερόντων των ιδιοκτητών τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.