Απέτυχε το lockdown: Ανακοινώνουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα – Πού θα φτάσουν;

Απέτυχε το lockdown: Ανακοινώνουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα – Πού θα φτάσουν;

Την πλήρη αποτυχία και αυτών των μέτρων που εισηγήθηκε η ομάδα των «ειδικών» και επέβαλε η κυβέρνηση παραδέχονται πηγές του υπουργείου Υγείας προθέτοντας ότι «σήμερα θα επιβληθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη».

Επιμένοντας να αγνοούν ότι ένα τέτοιος ιός και μια τέτοια πανδημία είναι αδύνατον να περιοριστούν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αύξηση των κρουσμάτων σημαίνει και αύξηση των θυμάτων (το 70% έως 80% θα μολυνθούν αν δεν έρθει το εμβόλιο), η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα στις 6 το απόγευμα τα εξής μέτρα για την πολύπαθη Θεσσαλονίκη.

Νέα αυστηρά μέτρα με κλείσιμο ακόμα και νηπιαγωγειων και δημοτικών σχολείων, απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα και περιορισμό των μετακινήσεων μέσω SMS στο 13033 ανακοινώνει η κυβέρνηση το απόγευμα στην ενημέρωση που θα γίνει στις 18:00 για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊου.

Με τη θετικότητα στη Θεσσαλονίκη να φθάνει στο 32% τα λόγια του Υπουργού Υγείας κατά τη χθεσινή ενημέρωση αντηχούν την κρισιμότητα της κατάστασης στη περιφέρεια.

Από το πρωί ο Β. Κικίλιας συνεδριάζει με τους αρμόδιους με αντικείμενο την ανάπτυξη του σχεδίου για τη διασφάλιση των αντοχών των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο, η μόνη επόμενη κίνηση που μπορεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου οι κλίνες των ΜΕΘ βρίσκονται κοντά στην πληρότητα τους είναι ένα αυστηρό, καθολικό lockdown.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να περιοριστούν περαιτέρω οι δραστηριότητες, με επαναφορά του ωραρίου καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 αν όχι και νωρίτερα. Κατ’ επέκταση, αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό υποχρεωτικής τηλε-εργασίας, αλλά και κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κλιμάκια ελέγχου με επικεφαλής την αστυνομία αναμένεται να πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, για να αποφευχθούν όλα τα φαινόμενα μικρών ή μεγάλων συνωστισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.