ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Νέα έρευνα: Δείτε πως θα αντιμετωπίσετε την ημικρανία με yoga & διαλογισμό

Νέα έρευνα: Δείτε πως θα αντιμετωπίσετε την ημικρανία με yoga & διαλογισμό

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το JAMA Internal Medicine, διαπιστώθηκε πως οι τεχνικές μείωσης του στρες με βάση την ενσυνειδητότητα, όπως ο διαλογισμός και η yoga, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων της ημικρανίας.

Πότε διπλασιάζεται ο κίνδυνος ημικρανίας για τις γυναίκες

Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα γυναικών, περίπου στην ηλικία των σαράντα ετών, οι οποίες εκδήλωναν από τέσσερα έως είκοσι ημικρανικά επεισόδια τον μήνα.

Αυτό είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, καθώς οι γυναίκες πάσχουν συχνότερα συγκριτικά με τους άνδρες ενώ σύμφωνα με διαφορετική μελέτη, διαπιστώθηκε ότι μετά τα 42 χρόνια, ο κίνδυνος της ημικρανίας διπλασιάζεται.

Σύμφωνα με την δρ. Rebecca Erwin Wells από το Forest Baptist Health, επικεφαλής συγγραφέας της πρώτης μελέτης, τα δύο τρίτα των ασθενών δεν βρίσκουν ανακούφιση μέσω φαρμάκων, με τις τεχνικές μείωσης του στρες με βάση την ενσυνειδητότητα να σχετίζεται με πολλές βελτιώσεις σε παθήσεις με χρόνιο πόνο.

Ενθαρρυντικά ευρήματα

Στα πλαίσια της μελέτης, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για οκτώ εβδομάδες. Η πρώτη δοκίμασε τον διαλογισμό και την yoga ενώ η δεύτερη έλαβε ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με τις ημικρανίες, το άγχος και άλλα κοινά αίτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και οι δύο ομάδες είδαν μείωση στη συχνότητα της ημικρανίας, αλλά η ομάδα συνειδητοποίησης είχε πιο σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά:

  • Την καλύτερη ποιότητα ζωής.
  • Τα μειωμένα προβλήματα στην καθημερινότητα.
  • Την υψηλότερη αυτό-αποτελεσματικότητα.
  • Τον μειωμένο πόνο.
  • Τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.