ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα έρευνα στο Ην.Βασίλειο: Περισσότεροι οι θάνατοι από το εμβόλιο της Pfizer από αυτό της AstraZeneca!

Νέα έρευνα στο Ην.Βασίλειο: Περισσότεροι οι θάνατοι από το εμβόλιο της Pfizer από αυτό της AstraZeneca!

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Ινστιτούτο για Παγκόσμια Αλλαγή Τόνι Μπλερ (Tony Blair Institute for Global Chang), στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν 2,5 φορές περισσότερες σοβαρές παρενέργειες και συνδεόμενοι με αυτές θάνατοι μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer, απ’ ό,τι με εκείνο της AstraZeneca.

«Από τις 5 Απριλίου, έπειτα από 21,6 εκατομμύρια δόσεις AstraZeneca στη Βρετανία, υπήρξαν αναφορές για 321 κρούσματα COVID-19 και 22 θανάτους. Την ίδια περίοδο, μετά από 15,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer, υπήρξαν αναφορές για 626 κρούσματα COVID-19 και 40 θανάτους» αναφέρει η μελέτη.

Παρ’ όλα αυτά, σε απόλυτες τιμές, οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ μικρότεροι απ’ ό,τι θα ήταν αν οι πολίτες παρέμεναν ανεμβολίαστοι. Στο Ισραήλ, τη χώρα με την πιο λεπτομερή και δημοσίως προσβάσιμη ενημέρωση για την πανδημία, ο ρυθμός θανάτων από τον ιό εκτιμάται στο 0,7% έναντι 0,004% από τις παρενέργειες του εμβολίου, σημειώνει η μελέτη.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κίνδυνος εμφάνισης θρόμβων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν κατά πολύ μικρότερος ακόμη κι από τη χρήση κοινών αντισυλληπτικών – 1 πιθανότητα στις 250.000 και 1 πιθανότητα στις 2.000, αντιστοίχως…

Αυτή τη στιγμή, η Βρετανία είναι η χώρα με τους περισσότερους εμβολιασμούς με AstraZeneca, κάτι που καθιστά την υγειονομική βάση δεδομένων της τη «μεγαλύτερη ομάδα προς μελέτη στην ιστορία των εμβολιαστικών προγραμμάτων» σημειώνει η μελέτη.

Στόχος της ανάλυσης ήταν «η παροχή διαβεβαιώσεων για τα οφέλη των εμβολίων γενικώς και, όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην αξιοπιστία του εμβολίου».

«Γιατί σιωπούν τα μίντια για τις παρενέργειες από το εμβόλιο της Pfizer;»

Τα διεθνή μέσα παραμένουν «συγκλονιστικά σιωπηλά» για τις σοβαρές παρενέργειες και τα ποσοστά θανάτων μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer κατά του κορωνοϊού, ενώ συνεχίζουν να επικεντρώνονται στα περιστατικά θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο Twitter.

https://twitter.com/sputnikvaccine/status/1384914959482687492

«Τα μίντια καταγράφουν καθημερινά τα περιστατικά θρομβώσεων από εμβόλια AstraZeneca. Τώρα, παραμένουν συγκλονιστικά σιωπηλά για το ότι τα ποσοστά θανάτου μετά από εμβόλιο της Pfizer είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά της AstraZeneca. Γιατί;» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως, παρότι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε «εξαιρετικά σπάνια» τη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό, πολλές χώρες περιόρισαν τη χρήση του AstraZeneca ή απέσυραν εντελώς το εμβόλιο από το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.