ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δείτε ποιες είναι οι 7 αιτίες που προκαλούν αύξηση των λεμφοκυττάρων

Δείτε ποιες είναι οι 7 αιτίες που προκαλούν αύξηση των λεμφοκυττάρων

Ως λεμφοκυττάρωση ορίζεται η αύξηση του αριθμού των λεμφοκυττάρων (πάνω από 4.000/μικρολίτρο) στο αίμα.

Τα λεμφοκύτταρα είναι τα βασικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων.

Αυξημένα λεμφοκύτταρα (λεμφοκυττάρωση) έχουμε σε οξείες ή χρόνιες ιογενείς λοιμώξεις σε λεμφοκυτταρικές λευχαιμίες και λεμφώματα.

Δείτε τις 7 αιτίες που προκαλούν αύξηση των λεμφοκυττάρων:

  1. Σύφιλη: Η σύφιλη είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που προσβάλλει άνδρες και γυναίκες και προκαλείται από το βακτήριο Treponema pallidum.
  2. Μόλυνση ή λοίμωξη, που οφείλεται σε κάποιο βακτήριο.
  3. Αυτοάνοση πάθηση, που προκαλεί αυξημένα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό.
  4. Τα αυξημένα λεμφοκύτταρα, μπορεί να αποτελούν ένδειξη αιματολογικού καρκίνου (λέμφωμα ή και λευχαιμία).
  5. Λειτουργική διαταραχή του θυρεοειδούς κατά την οποία, ο αδένας λειτουργεί δυσανάλογα λιγότερο ή περισσότερο σε σχέση με τις ανάγκες του ατόμου.
  6. Φυματίωση: Η φυματίωση είναι μια κοινή και σε πολλές περιπτώσεις, θανατηφόρα, μολυσματική νόσος, η οποία προκαλείται από διάφορα στελέχη μυκοβακτηρίων και προσβάλει συνήθως τον πνεύμονα και άλλα μέρη του σώματος.
  7. Κοκκύτης: Ο κοκκύτης, επίσης γνωστός ως βήχας 100 – ημερών, είναι μία εξαιρετικά μεταδοτική βακτηριακή νόσος. Αρχικά, τα συμπτώματα είναι συνήθως παρόμοια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος με ρινική καταρροή, πυρετό, και ήπιο βήχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.