ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χ.Γώγος: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα τοπικά lockdown ακόμη και εν μέσω καλοκαιριού!»

Χ.Γώγος: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα τοπικά lockdown ακόμη και εν μέσω καλοκαιριού!»

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των «ειδικών» του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown ακόμα και σε νησιά εν μέσω καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, προχώρησε στην εκτίμηση ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα τοπικά lockdown».

Ερωτηθείς χαρακτηριστικά αν αυτό μπορεί να συμβεί και σε κάποιο νησί εν μέσω καλοκαιριού ο κ. Γώγος απάντησε ότι «είναι πιθανόν να συμβεί, δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσουμε το τοπικό lockdown».

Όπως εξήγησε «αν η διασπορά είναι μεγάλη δεν μπορούμε να αποφύγουμε το lockdown».

Ο ίδιος σήμανε συναγερμό για τα πάρτι λέγοντας ότι και αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε τοπικά lockdown.

Κληθείς να απαντήσει στην ανησυχία για την αποκαλούμενη «αθηναϊκή μετάλλαξη» ο Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι «υπάρχουν και δύσκολες μεταλλάξεις» αλλά «αυτή τη στιγμή τα εμβόλια καλύπτουν όλη τη γκάμα των μεταλλάξεων».

«Χρειάζεται όμως στενή επιτήρηση γιατί μπορεί να γίνει η στραβή» συμπλήρωσε ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αν συνεχιστεί ο εμβολιασμός τότε οι μεταλλάξεις δεν θα βρίσκουν χώρο».

«Όσο γίνεται ο εμβολιασμός σε μεγαλύτερη κλίμακα τόσο θα υπάρχει και περιορισμός της διασποράς του ιού» πρόσθεσε και κατέληξε για το θέμα:

«Να περιορίσουμε το περιβάλλον στο οποίο εντοπίζεται η μετάλλαξη για να μην της δίνουμε χώρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.