ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σπόροι chia: Τα οφέλη που έχουν για τον οργανισμό

Ενισχύουν τη συνολική μας υγεία

Σπόροι chia: Τα οφέλη που έχουν για τον οργανισμό

Μεταξύ των θρεπτικών τροφών, οι σπόροι chia ξεχωρίζουν ως μια μικροσκοπική αλλά πανίσχυρη προσθήκη που μπορεί να ενισχύσει την υγεία μας.

Το μούλιασμα των σπόρων chia σε νερό είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αξιοποιήσεις το πλήρες δυναμικό τους.

Οι σπόροι chia, που προέρχονται από το φυτό Salvia hispanica, έχουν αποκτήσει δημοτικότητα ως υπερτροφή λόγω του πλούσιου θρεπτικού τους προφίλ. Γεμάτοι ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και βασικές βιταμίνες και μέταλλα, αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Γιατί τους μουλιάζουμε σε νερό;
Ένας από τους βασικούς λόγους για να μουλιάσεις τους σπόρους chia σε νερό πριν από την κατανάλωσή τους είναι η εντυπωσιακή τους ικανότητα να απορροφούν υγρά. Όταν τους μουλιάζεις, οι σπόροι chia σχηματίζουν μια υφή που μοιάζει με τζελ, διογκώνονται σε μέγεθος και γίνονται πιο εύπεπτοι για τον οργανισμό. Αυτό το τζελ όχι μόνο βοηθά στην πέψη, αλλά προάγει επίσης το αίσθημα πληρότητας, καθιστώντας το μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης ή απώλειας βάρους.

Βοηθάει τα άτομα με διαβήτη
Επιπλέον, οι ιδιότητες που έχει το τζελ των σπόρων chia βοηθούν στην επιβράδυνση της μετατροπής των υδατανθράκων σε σάκχαρο, συμβάλλοντας στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα με διαβήτη ή για όσους επιθυμούν να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Βοηθούν τον εγκέφαλο
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στους σπόρους chia είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου, τη λειτουργία της καρδιάς και τη συνολική μείωση της φλεγμονής. Το μούλιασμα των σπόρων chia σε νερό ενισχύει τη βιοδιαθεσιμότητα αυτών των υγιεινών λιπαρών, διασφαλίζοντας ότι το σώμα σου μπορεί να τα απορροφήσει και να τα χρησιμοποιήσει πιο αποτελεσματικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά
Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, τα οποία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Ενσωματώνοντας τους σπόρους chia στην καθημερινή σου ρουτίνα, μπορείς να υποστηρίξεις τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του σώματός σου και ενδεχομένως να μειώσεις τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.