Τέσσερις τροφές από την ιαπωνική κουζίνα που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Μερικές από τις πιο υγιεινές επιλογές

Τέσσερις τροφές από την ιαπωνική κουζίνα που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Το ιαπωνικό φαγητό φημίζεται για τα οφέλη του στην υγεία. Οι Ιάπωνες έχουν το δεύτερο υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο και αποδίδουν την καλή υγεία τους στη διατροφή τους.

Οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν γιατί τα ιαπωνικά τρόφιμα είναι τόσο υγιεινά, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια καλή διατροφή.

Μερικές από τις πιο υγιεινές τροφές στην ιαπωνική διατροφή

Natto

Το Natto είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό που παρασκευάζεται από σπόρους σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση. Το Natto έχει μια κολλώδη υφή σαν λιωμένο τυρί ή σαν γιαούρτι και έχει μια οσμή που μπορεί να είναι ενοχλητική για μερικούς. Ωστόσο, οι Ιάπωνες το λατρεύουν και το τρώνε συχνά. διατροφή

Τι κάνει το natto υγιεινό; Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, αλλά και βιταμίνη Κ2, μια βιταμίνη σημαντική για την υγεία των οστών. Μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη Κ2 μπορεί επίσης να είναι ευεργετική για την καρδιαγγειακή υγεία. Ενεργοποιεί την οστεοκαλσίνη (osteocalcin), μια ορμόνη που κατευθύνει το ασβέστιο στα οστά και μακριά από τα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών, όπου θα μπορούσε να συμβάλει στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πολλοί άνθρωποι που τρώνε natto λένε ότι η μυρωδιά και η γεύση του δεν τους ενοχλεί αφότου το φάνε αρκετές φορές. Αλλά κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη και μικρές ποσότητες αυτού του ασυνήθιστου πιάτου. Αν σκοπεύετε να δοκιμάσετε natto στο σπίτι, δώστε του μια ευκαιρία!

Φασόλια Edamame

Τα φασόλια Edamame είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό σνακ από βραστά, αλατισμένα φασόλια σόγιας. Τα φασόλια συλλέγονται, όταν είναι ακόμη είναι πράσινα και μαλακά. Στη συνέχεια βράζονται, ή μαγειρεύονται στον ατμό ώστε να γίνουν ελαφρώς τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά. Μπορείτε να φάτε τα φασόλια edamame ως ορεκτικό ή σνακ ή ως μέρος ενός κύριου γεύματος. διατροφή

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν περισσότερα από 20 απαραίτητα αμινοξέα και είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης. Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να βελτιώσετε τη διατροφή σας, προσθέστε τα φασόλια edamame στο μενού σας, επειδή είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, αλλά εξακολουθούν να περιέχουν άφθονη πρωτεΐνη για την ανάπτυξη των μυών.

Σούπα Miso

Η σούπα Miso είναι μια ιαπωνική σούπα που παρασκευάζεται από dashi (ζωμός-βάση για σούπες, ο οποίος έχει διάφορους τρόπους παραγωγής), λαχανικά και πάστα miso (είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά). Οι Ιάπωνες το απολαμβάνουν ως ορεκτικό. Είναι ένας νόστιμος τρόπος για να λαμβάνετε την καθημερινή σας δόση λαχανικών καθώς μπορεί να περιέχει πολλά είδη λαχανικών σε κάθε μερίδα. διατροφή

Αν ψάχνετε για υγιεινό ιαπωνικό φαγητό, τότε η σούπα miso μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή είναι θρεπτική και υψηλή σε πρωτεΐνη. Επιπλέον, η πάστα miso έχει πάνω από 20 διαφορετικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, Β1 (θειαμίνη), Β2 (ριβοφλαβίνη), Β3 (νιασίνη), Β5 (παντοθενικό οξύ) και βιταμίνη Ε, καθώς και μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο και κάλιο.

Τζίντζερ τουρσί

Ένα άλλο φαγητό που απολαμβάνουν οι Ιάπωνες είναι το τζίντζερ τουρσί, ένα παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό που παρασκευάζεται με τη συντήρηση του τζίντζερ σε ξύδι και αλάτι. Μπορεί να το έχετε φάει σε ένα ιαπωνικό εστιατόριο μαζί με το αγαπημένο σας σούσι ή σασίμι, αλλά μπορείτε επίσης να το φάτε ως συνοδευτικό ή σνακ. Μπορείτε να βρείτε τουρσί τζίντζερ στην αγορά ιαπωνικών προϊόντων, ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι συντηρώντας το τζίντζερ σε ξύδι και αλάτι. διατροφή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο γρήγορα μετά από σωματική άσκηση. Μια μελέτη έδειξε ότι 2 γραμμάρια τζίντζερ βελτίωσαν τα συμπτώματα της καθυστερημένης έναρξης μυϊκού πόνου, δηλαδή του πόνου που νιώθετε μετά από μια προπόνηση που το σώμα σας δεν έχει συνηθίσει. Το τζίντζερ είναι επίσης αποτελεσματικό για την ανακούφιση της ναυτίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.