ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έκλεισε η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ – Σε άλλες πόλεις θα μεταφέρονται όσα παιδιά έχουν πρόβλημα

Οι δύο γιατροί που είχαν αναλάβει το τμήμα έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια

Έκλεισε η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ – Σε άλλες πόλεις θα μεταφέρονται όσα παιδιά έχουν πρόβλημα

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, τη μόνη δημόσια δομή για νοσηλεία παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα σε όλη την Κρήτη και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Οι δύο γιατροί που εδώ και ένα χρόνο είχαν αναλάβει το βάρος όλων των εφημεριών και ξεπερνούσαν καθημερινά τα όρια των αντοχών τους για να λειτουργεί η Παιδοψυχιατρική Κλινική, έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην 7η ΥΠΕ δεν έφερε αποτέλεσμα και έτσι η κλινική οδηγείται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλινική πλέον αναγκαστικά δεν θα λειτουργεί και στη θέση της θα υπάρχει καθημερινά ένα εξωτερικό ιατρείο – νοσοκομείο ημέρας, ενώ θα εξυπηρετούνται και τα επείγοντα περιστατικά τις ημέρες εφημερίας του νοσοκομείου.

Αυτό σημαίνει πως αν παραστεί ανάγκη νοσηλείας για κάποιο παιδί, αυτό θα πρέπει να μετακινηθεί στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη της χώρας, όπου λειτουργούν παιδοψυχιατρικές κλινικές.

Όπως αναφέρει, ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής – ψυχίατρος της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και μέλος των Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Ηρακλείου και του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Βασίλης Κούδας, δεν υπάρχει σύστημα μεταφοράς ασθενών. «Φανταστείτε, λοιπόν, τους γονείς ενός αυτοκτονικού 16χρονου παιδιού, το οποίο οι γιατροί θα κρίνουν ότι πρέπει να νοσηλευθεί και άρα θα πρέπει να διακομισθεί με κάποιο τρόπο στην Αθήνα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τονίζει τέλος, ότι θα πρέπει να είναι καθολική η αντίδραση της κοινωνίας για την επαναλειτουργία της Κλινικής.

«Η Παιδοψυχιατρική Κλινική είναι ένα τμήμα, που έχει εννέα κλίνες νοσηλείας, είναι η δεύτερη πανεπιστημιακή παιδοψυχιατρική κλινική στην Ελλάδα και η μοναδική κλινική για ψυχιατρικά περιστατικά στο νότιο Αιγαίο. Μετά από μία παραίτηση τον Σεπτέμβριο, που μας πέρασε, έχουν μείνει δύο ψυχίατροι, παρ’ όλο, που υπάρχει η επιστημονική ομάδα, έχουμε ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, θεραπευτή, εργοθεραπευτή, νοσηλευτές αλλά οι δύο γιατροί δε φτάνουν… Σήμερα άνοιξε η προκήρυξη για δύο θέσεις επιμελητή Α’ παιδοψυχιάτρου οπότε είναι πολύ νωρίς να πούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον», σχολίασε η διευθύντρια της κλινικής, Μαρία Μπάστα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.