ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς των προβάτων στη Λέσβο

Η περιοχή όπου εντοπίστηκε το κρούσμα μπήκε σε επιτήρηση με απαγόρευση μετακίνησης ζώων για ενάμιση μήνα

Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς των προβάτων στη Λέσβο

Κρούσμα ευλογιάς των προβάτων εντοπίστηκε χθες (24/10) Τρίτη σε εκτροφή στο Σίγρι της δυτικής Λέσβου, ύστερα από εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μετά την ενημέρωση για εστίες της νόσου στις περιοχές της Σμύρνης και του Τσανακαλέ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα (25/10) νωρίς το απόγευμα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Πανάγος Κουφέλος και ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατής Τσομπανέλλης επιβεβαίωσαν το γεγονός του κρούσματος της νόσου και σημείωσαν ότι πλέον η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την εμφάνιση της νόσου σε κοπάδια της Λέσβου του 2017. «Τότε, είπε ο κ. Κουφέλος, παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι κτηνοτρόφοι μας να μην δηλώνουν τα άρρωστα ζώα κι έτσι η ασθένεια εξαπλώθηκε και είχαμε πολλά κρούσματα. Σε ό,τι αφορά εμάς, θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποζημιωθούν όλοι όσοι πληγούν μέχρι το τελευταίο ευρώ».

Ας σημειωθεί ότι όπως ανακοινώθηκε ήδη λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα στις πύλες εισόδου του νησιού, όπου έχουμε τουρίστες από την Τουρκία, με ειδική διαδικασία απολύμανσης ώστε να μην μεταφερθεί η ασθένεια από την Τουρκία στη Λέσβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατής Τσομπανέλλης σημείωσε ότι η υπηρεσία πραγματοποιεί αυξημένους ελέγχους στα κοπάδια καθώς και ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Επίσης πρόσθετα μέτρα λήφθηκαν στην περιοχή που εντοπίστηκε το άρρωστο ζώο, σε όλες τις εκτροφές που υπάρχουν εκεί σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί άλλα ζώα με συμπτώματα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι η περιοχή όπου εντοπίστηκε το κρούσμα μπήκε σε επιτήρηση με απαγόρευση μετακίνησης ζώων για ενάμιση μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.