ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επιστρέφουν στα νοσοκομεία οι 7.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που ήταν σε αναστολή μετά την απόφαση του ΣτΕ

Αφορά ανεμβολίαστους υγειονομικούς αλλά και όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Επιστρέφουν στα νοσοκομεία οι 7.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που ήταν σε αναστολή μετά την απόφαση του ΣτΕ

Κόλαφος για την Κυβέρνηση και δικαίωση για τους χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς, η απόφαση του Γ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022.

Αυτό σημαίνει ότι, είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος, για να επιστρέψουν στις εργασίες τους, οι υπό αναστολή εργαζόμενοι στους τομείς υγείας.

Με την απόφαση της επταμελούς συνθέσεως του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κρίθηκε ότι, η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι μη νόμιμη λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου.

Ειδικότερα, οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι η διάταξη του ν. 4917/2022, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η ΠΟΕΔΗΝ, που ζητούσε να ακυρωθεί η από 14.4.2022 απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Η δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, είναι το… κλειδί, για να επανέλθουν στις εργασίες τους, όσοι από τους εργαζόμενους το επιθυμούν αφού φυσικά υποβάλλουν σχετικής αίτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η απόφαση του ΣτΕ αφορά 7.000 υγειονομικούς, στους οποίους περιλαμβάνονται όσοι είναι ανεμβολίαστοι και όσοι επανήλθαν για ένα διάστημα με πιστοποιητικό νόσησης.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.