ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Έρευνα: Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η γραβάτα για τη υγεία;

Ποιες είναι οι συνέπειες για τους άντρες που έχουν ήδη προβλήματα υγείας

Έρευνα: Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η γραβάτα για τη υγεία;

Έκθεση στο γερμανικό Insider, αναφέρει πως η γραβάτα επηρεάζει άμεσα την πίεση των ματιών και μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από διάφορες φλεγμονές.

Ένας από τους συντάκτες του Insider, ο Qayyah Moynihan συλλέγει πληροφορίες για τα προβλήματα υγείας που προκαλεί η γραβάτα από το 2003 και τα ευρήματά του είναι μάλλον ανησυχητικά.

Έρευνα στο New Scientist υποστηρίζει πως η γραβάτα μειώνει τη ροή οξυγόνου στον εγκέφαλο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ημικρανίες, ζαλάδες και αίσθημα ναυτίας.

Για τους άντρες που έχουν ήδη προβλήματα υγείας όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, οι συνέπειες είναι ακόμα πιο σοβαρές.

Η British Journal of Ophthalmology συμπέρανε πως η σφιχτοδεμένη γραβάτα αυξάνει την πίεση των ματιών, τόσο στους υγιείς άντρες, όσο και σε όσους έχουν ήδη υψηλή πίεση.

Επίσης ανακαλύφθηκε πως επιδεινώνει και επιταχύνει τα συμπτώματα του γλαυκώματος.

Ακόμα και κίνδυνος μυϊκού τραυματισμού υπάρχει από τη γραβάτα, αφού έρευνα του Πανεπιστημίου Yonsei της Κορέας βρήκε ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον άνω τραπεζοειδή με συνεπακόλουθα προβλήματα στον αυχένα.

Μετά από σχετική έρευνα στο New York Hospital, διαπιστώθηκε μετάδοση βακτηρίων από τις γραβάτες των μισών γιατρών του νοσοκομείου προς τους ασθενείς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.