Εξαντλήθηκε το ρωσικό εμβόλιο: Όλοι το ζητούν! – Η Ελλάδα, όχι! – Από τις 10 Νοεμβρίου οι νέες παρτίδες

Εξαντλήθηκε το ρωσικό εμβόλιο: Όλοι το ζητούν! – Η Ελλάδα, όχι! – Από τις 10 Νοεμβρίου οι νέες παρτίδες

Το ρωσικό εμβόλιο το οποίο όπως ανέδειξε το pronews.gr είναι σχεδόν έτοιμο για εξαγωγή σε πάνω από 60 (!) χώρες, εξαντλήθηκε, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια, ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι πρώτες παρτίδες προπαραγωγής και να σταματήσει η διάθεση μέχρι την παραγωγή νέων!

Ό,τι βγήκε απορροφήθηκε από την ρωσική αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και τα υγειονομικά στελέχη (νοσηλευτές, ιατροί, κλπ.) που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κινδύνου.

Αλλά αυτό δεν αφορά την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας οι ιθύνοντες λένε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, αλλά προτιμάει το lockdown και την ολική οικονομική καταστροφή της αντί του ρωσικού εμβολίου!

«Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για το εμβόλιο και δεν παράγουν αρκετά ώστε να ανταποκριθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Crocus Medical, ενός οργανισμού που αναλαμβάνει βάσει συμβολαίου έρευνες και συνδράμει στο να γίνουν οι κλινικές δοκιμές στην Μόσχα σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι οι εμβολιασμοί θα ξαναρχίσουν περίπου στις 10 Νοεμβρίου.

Μέλη του προσωπικού οκτώ από τα 25 νοσοκομεία της Μόσχας στα οποία πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές του εμβολίου, δήλωσαν στο Reuters ότι ο εμβολιασμός νέων εθελοντών που συμμετέχουν στην φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου έχει προσωρινά σταματήσει καθώς η ζήτηση είναι τεράστια.

Ο Ρώσος πρόεδρος την ίδια στιγμής δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει τη φόρμουλα παραγωγής του εμβολίου, το οποίο διαβεβαίωσε πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές, σε ξένες χώρες, για να σωθούν από το lockdown!

Η Μόσχα ετοιμάζεται να παράξει 1,5 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου για εξαγωγή σε όλο τον κόσμο σε πολύ χαμηλή τιμή. Το εμβόλιο προγραμματίζονταν να βρίσκεται στα ρωσικά φαρμακεία την 1 Νοεμβρίου αλλά η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο.

Η πρώτη χώρα που έπρεπε να πάρει λόγω των σχέσεων με τη Ρωσία και με αφορμή και την επίσκεψη Λαβρόφ είναι η Ελλάδα, η οποία όμως «δεν τόλμησε» ούτε να το συζητήσει, καθώς η Αθήνα φαίνεται να προτιμά τη λύση του γενικού lockdown και της οικονομικής καταστροφής, για να μην «δυσαρεστήσει» συγκεκριμένα συμφέροντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μόσχα, η ρωσική κυβέρνηση δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να δώσει στην Ελλάδα άδεια για μέχρι και 20 εκατομμύρια δόσεις έναντι μόλις 35 δολαρίων τη δόση, σε σχέση με τα 65 έως 80 δολάρια που θα κοστίζει το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι έτοιμο για τον γενικό πληθυσμό με κάποιες προβλέψεις να λένε την άνοιξη του 21!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.