Μήπως έχετε μυωπία; – Το τεστ με το διάγραμμα «Snellen» θα σας βοηθήσει να το διαπιστώσετε (φώτο)

Προβάλετε το διάγραμμα σε πλήρη οθόνη ή τυπώστε σε χαρτί Α4 και κολλήστε το σε έναν τοίχο

Μήπως έχετε μυωπία; – Το τεστ με το διάγραμμα «Snellen» θα σας βοηθήσει να το διαπιστώσετε (φώτο)

Αν το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αλλαγές στον τρόπο, που βλέπετε τα πράγματα, τότε, πριν την επίσκεψή σας σε έναν οφθαλμίατρο, έχετε τη δυνατότητα με ένα απλό τεστ μυωπίας να διαπιστώσετε, σε έναν πρώτο βαθμό, τι συμβαίνει με την όρασή σας.

Το διάγραμμα «Snellen» που ακολουθεί θα σας δείξει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα πόσο καλή είναι η οπτική σας οξύτητα.

Προβάλετε το διάγραμμα σε πλήρη οθόνη ή τυπώστε σε χαρτί Α4 και κολλήστε το σε έναν τοίχο.

Σταθείτε σε απόσταση 6 μέτρων από το διάγραμμα και αρχίστε να διαβάζετε τα γράμματα. Στη συνέχεια, κλείστε το ένα μάτι και αρχίστε να διαβάζετε από το άλλο.

Φροντίστε στο δωμάτιο να υπάρχει επαρκής, αλλά όχι υπερβολικά έντονος φωτισμός.

Η κατώτατη γραμμή που μπορείτε να διαβάσετε αντιπροσωπεύει την οπτική σας οξύτητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
testmuopias
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.