ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα μελέτη: Η απλή συνήθεια που μειώνει τον πόνο της ημικρανίας

Σε μια έρευνα, οι επιστήμονες εργάστηκαν με 100 ανθρώπους που πάσχουν από ημικρανίες και πονοκεφάλους συχνά

Νέα μελέτη: Η απλή συνήθεια που μειώνει τον πόνο της ημικρανίας

Οι ημικρανίες είναι αρκετά συνηθισμένες σε ορισμένους ανθρώπους. Αν ενυδατώνεται επαρκώς ο οργανισμός, τότε έχουμε πολλά οφέλη, αλλά φαίνεται πως κάτι τέτοιο είναι και ιδιαίτερα χρήσιμο για να αντιμετωπίσουμε τις ημικρανίες.

Όπως αναφέρουν μελέτες, άνθρωποι που πάσχουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες, δύνανται να βελτιώσουν την κατάσταση με το να πίνουν περισσότερο νερό. Σε μια έρευνα, οι επιστήμονες εργάστηκαν με 100 ανθρώπους που πάσχουν από ημικρανίες και πονοκεφάλους συχνά.

Έλαβαν λοιπόν οδηγίες για την αντιμετώπισή τους, με τους μισούς να αυξάνουν την κατανάλωση νερού κατά 1,5 λίτρο ή αλλιώς 7 ποτήρια ημερησίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ύστερα από τρεις μήνες, η ομάδα που έπινε περισσότερο νερό είχε σημαντική βελτίωση με τους επιστήμονες να υποθέτουν πως η συγκεκριμένη βελτίωση μπορεί να οφείλεται στο placebo effect, όπου οι ασθενείς αισθάνονται καλύτερα από την κατανάλωση νερού, παρόλο που δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στη φυσιολογία τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.