ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νέος ιός σε νυχτερίδες εντοπίστηκε σε Τανζανία και Κονγκό

Το πώς η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους εξαρτάται από τον τύπο του hantavirus

Νέος ιός σε νυχτερίδες εντοπίστηκε σε Τανζανία και Κονγκό

Ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες ένας νέος ιός που ανακαλύφθηκε σε νυχτερίδες από την Τανζανία και το Κονγκό, καθώς παρόμοια παθογόνα που εντοπίζονται σε άλλες ασθένειες σκοτώνουν ένας στους τρεις ανθρώπους.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, οι ερευνητές βρήκαν τον ιό Kiwira -ένας τύπος hantavirus, ή αλλιώς πνευμονικό σύνδρομο από ιό Hanta.

Οι ιοί Hanta βρίσκονται συνήθως σε τρωκτικά και μολύνουν τους ανθρώπους μέσω σωματιδίων. Μια παραλλαγή τους, μάλιστα, μπορεί να σκοτώσει περισσότερο από το 1/3 αυτών που προσβάλλει.

Οι ιοί αυτοί μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω της επαφής με τα ούρα, τα κόπρανα και το σάλιο ενός μολυσμένου ζώου. Η συγκεκριμένη ομάδα ιών μπορεί να προκαλέσει από ήπια συμπτώματα ασθένειας που μοιάζουν με γρίπη, μέχρι και υπερβολική αιμορραγία και νεφρική ανεπάρκεια.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ιός θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για το ανθρώπινο γένος, αλλά οι ερευνητές τον παρακολουθούν μέσω μελετών.

Παρόλα αυτά, για να κατανοηθεί καλύτερα η σύνθεσή τους και πόσο πιθανό είναι αυτοί οι ιοί να μεταδοθούν στους ανθρώπους, θα διεξαχθεί έρευνα στις νυχτερίδες των δύο αυτών περιοχών.

Το πώς η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους εξαρτάται από τον τύπο του hantavirus.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι ο ιός Kiwira αποτελεί σημαντικό πρόβλημα ακόμη και για τις νυχτερίδες, καθώς μόλις 6 από τις 334 στην Τανζανία και 1 στις 49 στη ΛΔ του Κογκό βρέθηκαν να φέρουν την ασθένεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.