Αγενής ο Ν.Τραμπ έναντι του Κ.Μητσοτάκη και της Ελλάδας. Να τα λέμε κι αυτά...

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά προϊόντα χούμους λόγω σαλμονέλας – Δείτε ποια αφορά (φώτο)

Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά προϊόντα χούμους λόγω σαλμονέλας – Δείτε ποια αφορά (φώτο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προχώρησε στην ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων προϊόντων χούμους, καθώς εντοπίστηκε παρουσία σαλμονέλας σε πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε κατά την παραγωγική διαδικασία.

Η ανακοίνωση αφορά προϊόντα με την εμπορική ονομασία «ΧΟΥΜΟΥΣ» της εταιρείας ΑΜΒΡΟΣΙΑ Α.Ε., αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που διακινήθηκαν στην αγορά.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν, ενώ η εταιρεία έχει ξεκινήσει διαδικασία ανάκλησης από τα σημεία διάθεσης.

Σύμφωνα με τον Φορέα, η ανίχνευση της σαλμονέλας έγινε στο πλαίσιο των ελέγχων αυτοελέγχου της ίδιας της εταιρείας, η οποία ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

«Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα με ονομασία πώλησης «ΧΟΥΜΟΥΣ» της εταιρείας ΑΜΒΡΟΣΙΑ Α.Ε. αλλά και προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα, με τις αντίστοιχες εμπορικές ονομασίες, τις συσκευασίες, τους αριθμούς παρτίδας και τις ημερομηνίες «ανάλωσης έως» (βλ. φωτογραφίες),

  • να μην τα καταναλώσουν καθώς ο ΕΦΕΤ (Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας), ενημερώθηκε από την ίδια την εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑ Α.Ε. ότι στο πλαίσιο αυτοελέγχου της,
  • διαπιστώθηκε, μετά από μικροβιολογική ανάλυση, η παρουσία Salmonella spp σε παρτίδα πρώτης ύλης (ταχίνι) που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή παρτίδων προϊόντων «ΧΟΥΜΟΥΣ» και προχώρησε σε ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων.

Τα εν λόγω προϊόντα διακινήθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων.

Η εταιρεία έχει ήδη ζητήσει την ανάκληση των επίμαχων προϊόντων από τους πελάτες της».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.