ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πώς να μην αρρωστήσεις ξαφνικά φέτος το χειμώνα

Ο ύπνος είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την υγεία μας

Πώς να μην αρρωστήσεις ξαφνικά φέτος το χειμώνα

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την υγεία και το ανοσοποιητικό μας είναι εκτός από την υγιεινή διατροφή και ο σωστός ύπνος.

Συγκεκριμένα, ο πολύς αλλά και ο λίγος ύπνος μπορούν να αποτελέσουν λόγους για να αρρωστήσεις.

Τι συμβαίνει με τον πολύ ύπνο

Μπορεί να είναι γνωστό ότι οι αρκετές ώρες ύπνου έχουν θετική επίδραση στη υγεία, οι υπερβολικά πολλές ώρες ύπνου μπορούν να βλάψουν σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι ασθενείς που κοιμόντουσαν περισσότερες από εννέα ώρες είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάποια λοίμωξη.

Τι συμβαίνει με τον λίγο ύπνο

Όταν κοιμάσαι πολύ λίγες ώρες υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν επικίνδυνα οι πιθανότητες να αρρωστήσεις και να χρειαστεί, μάλιστα, να λάβεις φαρμακευτική αγωγή για να γίνεις καλά.

Όσοι συμμετείχαν σε σχετική έρευνα και κοιμόντουσαν λιγότερο από έξι ώρες τη νύχτα είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν κάποια λοίμωξη, ενώ όσοι είχαν χρόνια αϋπνία ήταν πιο πιθανό να χρειαστούν αντιβιοτικό για να ξεπεράσουν μια λοίμωξη.

Το ιδανικό και τα προβλήματα

Οι ιδανικές ώρες ύπνου είναι από επτά έως εννέα ώρες. Οι περισσότερες ώρες μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και οι πονοκέφαλοι.

Από την άλλη πλευρά, ο πολύ λίγος ύπνος αποδυναμώνει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το σώμα πιο ευάλωτο στα μικρόβια, τις ασθένειες και τις λοιμώξεις.

Πώς να κοιμάσαι καλύτερα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη διάρκεια του ύπνου σου προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου λίγο πριν κοιμηθείς και ιδανικά, όσο κοιμάσαι φρόντισε να βρίσκεται σε κάποιον χώρο εκτός του δωματίου σου. Επίσης, είναι σημαντικό να περιορίσεις την κατανάλωση αλκοόλ ή καφέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.