ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς το νερό που πίνουμε μπορεί να επηρεάσει την υγεία των δοντιών μας

Το πιο σημαντικό όμως, όταν επιλέγουμε το τι νερό πίνουμε, είναι να κοιτάμε το pH του

Πώς το νερό που πίνουμε μπορεί να επηρεάσει την υγεία των δοντιών μας

Το σμάλτο των δοντιών μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και πολύ σημαντικότερο για την υγεία μας, από όσο νομίζουμε.

Πέρα από το λαμπερό χαμόγελο, το οποίο είναι και πολύ καλό asset κατά τη διάρκεια του φλερτ, θωρακίζει τα δόντια μας και γενικά την υγιεινή του στόματος μας.

Δυστυχώς το συχνό βούρτσισμα δεν είναι πανάκεια και υπάρχει μια σειρά από κακές συνήθειες που το πληγώνουν, όπως το να πίνουμε νερό.

Πριν πανικοβληθείς και πεις ότι όλα είναι μάταια, αφού ούτε νερό δεν μπορούμε να πίνουμε, να πούμε ότι δεν είναι όλα τα νερά που πίνουμε ίδια.

Ανθρακούχα, φυσικά ανθρακούχα, βρύσης, μεταλλικά, αλκαλικά, γενικά ο κόσμος του νερού παρουσιάζει τεράστια ποικιλομορφία και δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πολλή μελέτη πάνω σε αυτό το πολύτιμο αγαθό, σε βαθμό που κάτι που ακουγόταν σαν ανέκδοτο, όπως η έννοια του σομελιέ νερού, πλέον είναι μια πιστοποιημένη και καθόλα αξιοσέβαστη ειδικότητα της fine drinking κοινότητας.

Το πιο σημαντικό όμως, όταν επιλέγουμε το τι νερό πίνουμε, είναι να κοιτάμε το pH του. Τα πολύ όξινα νερά, χαμηλού pH, διαβρώνουν το σμάλτο και την προστασία που προσφέρει στα δόντια μας, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Το ιδανικό pH είναι το ελαφρά βασικό, 7,5 με 8,5. Αλλά το νερό δυστυχώς δεν είναι το μόνο που πρέπει να προσέξουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.