Τέλος η μάσκα στα σχολεία και σε Πανεπιστήμια – Υποχρεωτική μόνο στις εξετάσεις

Από 1η Ιουνίου

Τέλος η μάσκα στα σχολεία και σε Πανεπιστήμια – Υποχρεωτική μόνο στις εξετάσεις

Αίρεται από την 1η Ιουνίου η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αποφάσισε στην συνεδρίασή της η Επιτροπή.

Η απόφαση αφορά τους δασκάλους, καθηγητές και φυσικά τους μαθητές-φοιτητές.

Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική μόνο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, πράγμα που σημαίνει πως μόνο τα παιδιά και οι δάσκαλοι των Δημοτικών θα βγάλουν τις μάσκες τους από πρώτη του Ιούνη τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώτρους.

Σημειώνεται πως απόφαση για την κατάργηση της μάσκας στα πλοία δεν ελήφθη από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όλοι οι χώροι που βγαίνει η μάσκα

Σημειώνεται πως πριν μία εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε το τέλος στη χρήση της μάσκας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Από τις 15 Σεπτεμβρίου το μέτρο θα επανεξεταστεί.

Η μάσκα θα είναι προαιρετική για όλους τους κλειστούς χώρους του εμπορίου αλλά και για τα μέσα μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις. Η άρση του μέτρου αφορά και του εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μάσκα παραμένει στα ΜΜΜ των αστικών συγκοινωνιών (μετρό, λεωφορείο, ΗΣΑΠ). Υποχρεωτική θα είναι και στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές Υγείας, όπως τα γηροκομεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.