ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Τρίτη ηλικία: Με αυτές τις ασκήσεις θα βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή

Για να... απογειώσετε την ερωτική σας ζωή

Τρίτη ηλικία: Με αυτές τις ασκήσεις θα βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή

Όλοι μας γνωρίζουμε πώς η σεξουαλική ζωή στις μεγαλύτερες ηλικίες αντιμετωπίζεται με προκατάληψη.

Τα ζευγάρια πολλές φορές, λανθασμένα, συμπεραίνουν το τέλος της σεξουαλικής τους ζωής επειδή θεωρούν ότι… πέρασαν τα χρόνια.

Μπορεί τα επίπεδα τεστοστερόνης να μειώνονται από την ηλικία των 40 ετών και έπειτα και η σεξουαλική ζωή του κάθε ατόμου να αλλάζει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κατεβάζει και «ρολά».

Προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία για τους άντρες και ο κολπικός πόνος για τις γυναίκες, μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από συμβουλές για το πώς μπορούν οι άνθρωποι μεγαλύτεροι ηλικίας να δουλέψουν μόνοι τα θεματάκια που έχουν στο σεξ και βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Η πρώτη συμβουλή αφορά τον χρόνο που πρέπει να δίνεται για να επιτευχθεί η ερωτική διέγερση.

«Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητες επιτυχίας στήνοντας ένα ήσυχο, άνετο και χωρίς διακοπές περιβάλλον για σεξ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακόμα, σημαντικότερο θεωρεί το Χάρβαρντ τη διατήρηση της σωματικής επαφής: «Ακόμα και αν είστε κουρασμένοι ή αναστατωμένοι για το πρόβλημα, τα φιλιά και οι αγκαλιές είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της συναισθηματικής και σωματικής επαφής».

Κάτι που επίσης αξίζει να δοκιμάσει το ζευγάρι, είναι η καταγραφή των φαντασιώσεών του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε πιθανές δραστηριότητες που πιστεύετε ότι μπορεί να διεγείρουν εσάς ή τον σύντροφό σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε μια εμπειρία ή μια ταινία που σας διέγειρε και μοιραστείτε κατόπιν την ανάμνηση με τον σύντροφό σας», τονίζει το Χάρβαρντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.