ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Γ.Στόλτενμπεργκ: Ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Γ.Στόλτενμπεργκ: Ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την παρουσία του στο Αφγανιστάν, όχι για να συμμετάσχει και πάλι σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά για να υποστηρίξει τις αφγανικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα ο γενικός του γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι στρατιωτικές αρχές ζήτησαν μερικές χιλιάδες στρατιώτες επιπλέον», επεσήμανε ο Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος σε μια σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα ενισχύσουμε την παρουσία μας στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία συμμετέχει στην εκπαίδευση και την καθοδήγηση των αφγανικών δυνάμεων στο πλαίσιο της αποστολής «Αποφασιστική Στήριξη», αφού ολοκληρώθηκε η στρατιωτική της επιχείρηση στο τέλος του 2014.

Ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε σε τρεις τομείς που απαιτείται μεγαλύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ: η ενίσχυση των ειδικών δυνάμεων του αφγανικού στρατού, η υποστήριξη της αεροπορίας του Αφγανιστάν και η εκπαίδευση αξιωματικών του στρατού.

Όταν ρωτήθηκε τι περιμένει από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις αναφορικά με το θέμα του Αφγανιστάν, ο γενικός γραμματέας εκτίμησε ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε την ανακοίνωση «συγκεκριμένου αριθμού στρατιωτών» σε αυτό το στάδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.