ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Διάσωση 600 μεταναστών από το Ισπανικό λιμενικό στο Γιβραλτάρ

Διάσωση 600 μεταναστών από το Ισπανικό λιμενικό στο Γιβραλτάρ

Το ισπανικό λιμενικό ανακοίνωσε σήμερα ότι διέσωσε 600 ανθρώπους οι οποίοι επέβαιναν σε επτά πλεούμενα στα στενά του Γιβραλτάρ, στα χωρικά ύδατα μεταξύ του Μαρόκου και της Ισπανίας, μια οδό που χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι μετανάστες…

35 παιδιά κι ένα μωρό περιλαμβάνονται στους διασωθέντες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν 15 σκάφη, ανάμεσά τους και μικρά φουσκωτά κι ένα τζετ σκι για να περάσουν από την Μαύρη Ήπειρο στην Ισπανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ πάνω από 9.000 άνθρωποι έφθασαν τη φετινή χρονιά

στην Ισπανία – αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με πέρυσι. Όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης η Ισπανία ενδέχεται να ξεπεράσει φέτος την Ελλάδα στον αριθμό των μεταναστών που φθάνουν διά θαλάσσης.

Για να διασχίσουν την απόσταση των 12 χιλιομέτρων στα στενά του Γιβραλτάρ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν φθηνές, παιδικές βάρκες χωρίς κινητήρες, ώστε μην πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που ζητούν οι λαθρέμποροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ορισμένοι από τους μετανάστες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνήσουν με τις ισπανικές αρχές και να τις ενημερώσουν για το στίγμα τους μόλις περάσουν στα χωρικά ύδατα της Ισπανίας, μεταδίδει το BBC.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.